ABD'li akademisyenlerin neredeyse beşte biri, kendilerinin ya da bir tanıdıklarının UFO gördüğünü söylüyor

"Öğretim üyeleri bu konuda akademik değerlendirme ve daha fazla akademik araştırmanın önemli olduğunu düşünüyor"

ABD yönetimi, kısa süre önce, "Tanımlanamayan Uçan Cisimler" anlamına gelen UFO'ların kapsamını genişletmişti. Böylece bu nesneler, "Tanımlanamayan Hava Olguları" (UAP) diye anılmaya başladı (AA)

Bir ankete katılan ABD'li akademisyenlerin yaklaşık yüzde 20'si kendilerinin ya da tanıdıkları birinin tanımlanamayan uçan cisimler (UFO) gördüğünü bildirdi.

Humanities and Social Science Communications adlı akademik dergide yayımlanan anket sonuçlarına göre, yaklaşık 1500 katılımcının üçte birinden fazlası bu tür tanımlanamayan hava olaylarına (UAP) dair araştırma yapmakla ilgileniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD hükümeti UAP'yle ilgili yeni oturumlar, raporlar ve soruşturmalar başlatırken, Pentagon tarafından hazırlanan bir rapor Ağustos 2022 itibarıyla UFO'larla ilgili 500'den fazla ihbarın teşkilata ulaştığını göstermişti.

Mevcut araştırmada, Louisville Üniversitesi'nden bilim insanları da dahil olmak üzere, ABD'deki 144 üniversiteden ve 14 farklı disiplinden profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi de dahil olmak üzere 39 bin 984 akademisyenle anket yapıldı.

Konuyla ilgili damgalamaya rağmen, araştırmacılara göre bu gelişmeler, üniversite öğretim üyelerine UFO'ların görülmesine yönelik algılayışlarının sorulmasının değerli olduğunu gösteriyor.

Araştırmacılar, ankete yanıt veren bireylerin yüzde 4'üne UAP'yle ilgili sezgilerini, deneyimlerini ve görüşlerini sordu.

Katılımcıların yaklaşık 10'da biri siyaset bilimi, diğer 10'da biri fizik, yüzde 10'u psikoloji ve yüzde 6'sı mühendislik alanında çalışıyordu.

Katılımcıların yüzde 19'u (yaklaşık 276 kişi) kendilerinin ya da tanıdıkları birinin UAP'ye tanık olduğunu bildirdi.

Araştırmaya göre, yüzde 9'luk bir kesim de kendilerinin ya da tanıdıkları birinin UAP'ye "tanık olmuş olabileceğini" belirtti.

 

 

Tüm katılımcıların yüzde 39'u, UAP için en olası açıklamanın ne olduğunu bilmediklerini söylerken, 5'te biri gözlemleri doğa olaylarına, yüzde 13'ü ise bilinmeyen bir zekaya ait cihazlara bağladı.

Katılımcıların yaklaşık yüzde 4'ü UAP'yle ilgili akademik araştırma yaptıklarını ve üçte birinden fazlası da bu alanda araştırma yapmaya bir dereceye kadar ilgi duyduklarını söyledi.

Yüzde 37'si UAP'yle ilgili daha fazla araştırma yapılmasını "çok önemli" ya da "kesinlikle gerekli" olarak değerlendirirken, yaklaşık üçte ikisi de akademinin UAP'yle ilgili araştırmalara katılımının "çok önemli ya da kesinlikle gerekli" olduğunu düşünüyor.

Bulgular, farklı disiplinlerden pek çok Amerikalı akademisyenin, akademinin UAP'yle ilgili araştırmalara katılımını önemli bulduğuna işaret ediyor.

Araştırma makalesinde, "Sonuçlar, öğretim üyelerinin UAP'yle ilgili bilgilerin akademide de değerlendirilmesinin ve bu konuda daha fazla akademik araştırma yapılmasının önemli olduğunu düşündüklerini gösterdi" diyen bilim insanları, konuya duyulan merakın "şüphecilik veya ilgisizlikten daha ağır bastığını" da sözlerine ekledi.

Araştırmacılar ayrıca, alanında saygın bulunan başka kişilerin de katılması halinde, birçok akademisyenin UFO araştırmalarına katılmaya ihtiyatlı bir istek duyabileceğini savundu.

Öte yandan akademisyenlerin UAP'ye yönelik tutumlarını anlamak için daha geniş ve çeşitli topluluklar arasında daha fazla anket yapılması gerektiği vurgulandı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/space

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU