Kılıçdaroğlu: Montajlı görseller yaptıklarını ifade ettiler, iftira karşısında Allah’a sığınıyorum

Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, Hatay'da yaptığı açıklamada "Kim teröre destek veriyorsa, kim yan yana duruyorsa Allah bin belasını versin" ifadesini kullandı

Görsel: ANKA

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’da halka seslendi.

Konuşmasında Hatay'a 5. kez gittiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu "Evleri, iş yerleri yıkılan herkesin evini işini yapacağız, 5 kuruş almadan bu binaları daireleri teslime edeceğiz. Bütün çalışmalarımız tamamlandı. 5 yıl ödemesiz 20 yıl vadeli çok düşük faizle uluslararası sözleşmeler yapılmış vaziyette" dedi.

Adıyaman'dan başlayarak, depreme maruz kalan bölgelerde yeni bir üretim üssü olması için çaba harcayacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu " 1 milyona yakın konut yapılacak. Bunların tamamını bu bölgede yapacağız. Fabrikalar bu bölgelerde kurulacak, üretim bu mahallelerde olacak. Bu bölge kazanacak bu bölgede istihdam yaratacağız" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Herkesi kendi ülkelerine göndereceğiz"

Açıklamasında göçmen sorununa da değinen Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

İktidar sahipleri diyor ki 'Biz sığınmacıları göndermeyeceğiz.' Sığınmacıların ırkçılık yapılmadan ülkelerine gönderilmesini sağlayacak projemiz hazır. En geç iki yıl içerisinde herkesi kendi ülkelerine göndereceğiz.

Siyasi parti liderleri olarak, Millet İttifakı olarak anlaştık. Ortak mutabakat metinde görüşlerimizi yazdık. Şunu da ifade edeyim, geri kabul antlaşması yaptılar. Türkiye’yi sığınmacı deposu haline getirdiler. Türkiye’yi asla asla bir sığınmacı deposu yapamayacağız ve Türkiye’yi buradan kesinlikle çıkaracağız.

"Kim teröre destek veriyorsa, Allah belasını versin"

Terör tartışması üzerinden kendilerine yöneltilen suçlamalara da tepki gösteren Kılıçdaroğlu "Öteden beri, yani düşündüğümden beri, terörün her yerde ve her ortamda bir insanlık suçu olduğunu söyledim. Kim teröre destek veriyorsa, kim yan yana duruyorsa, kim terörün musluğuna su taşıyorsa Allah bin türlü belasını versin" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyp Erdoğan'ın dün bir tv kanalında yaptığı açıklamayı hatırlatan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Siyaset ahlak işidir. Siyaset rakibine sert sözler söyleyebilir. Buna saygı duyarım. Ama siyaset rakibine iftira atmak değil, kumpas kurmak değil. Allah bizi kumpasçılardan korusun, iftiracılardan korusun. Sahte videolar hazırladılar. Dün TV’ye çıkan kişi 'Evet montajdı' dedi, montajlı görseller yaptıklarını ifade ettiler. Allah’a sığınıyorum. Haksızlık karşısında, iftira karşısında Allah’a sığınıyorum.

 

 

Ayrıntılar geliyor...

DAHA FAZLA HABER OKU