Cannes'da ayakta alkışlanan Johnny Depp, dönüşünü anlattı: "Dibi görmüştüm"

Üç yıl sonra rol aldığı ilk filmle gündeme oturan Depp, Cannes'a dönüşüyle kamuoyunu ikiye böldü

Depp, eski eşi Amber Heard'e karşı mahkemede zafer kazanmasından bu yana ilk kez 76. Cannes Film Festivali'nde kırmızı halıya çıktı (AP)

Johnny Depp, Kral XV. Louis'yi canlandırdığı Jeanne du Barry filminin Cannes'da gösterime girmesinden bir gün sonra Associated Press'e konuştu. 

Geçen yıl bu zamanlar Depp, eski eşi Amber Heard'e karşı açtığı ve kendisini "aile içi istismarı temsil eden bir figür" olarak tanımladığı Washington Post'taki köşe yazısına dayanan iftira davasıyla gündemdeydi. Ünlü oyuncu şimdiyse başrolünde olduğu ve Cannes'da ayakta alkışlandığı filmle gündemde.

"Bu benim hayatım mı?"

Hollywood'un büyük ölçüde bağlarını kopardığı Depp, o dönemde "dibe vurduğunu" anlattı.

Kafa karışıklığı iyi bir kelime. Şaşkınlık. Kendinize şöyle diyorsunuz: Bu benim hayatım mı? Ne oldu böyle?

Jeanne du Barry'nin Cannes Film Festivali'ndeki galasında Depp hayranları imza almak için birbirleriyle yarıştı ve "Viva Johnny!" yazılı pankartlar açtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyal medyadaysa tepkiler daha temkinliydi. Amber Heard'ü destekleyenler, istismarla suçlanan erkekleri ağırlamakla eleştirdikleri Cannes'ın Depp'i davet etmemesi gerektiğini savundu. Aktörün eski eşi Heard, Depp'in Cannes'da kırmızı halıda yürümesiyle ilgili bir yorum yapmadı.

59 yaşındaki Depp, 2019'da Heard'e 50 milyon dolarlık dava açmış ve boşanma anlaşmalarında daha fazla para kazanmak için kendisini istismar ettiği konusunda yalan söylediğini öne sürmüştü.

Haziran 2022'de sona eren dava sonrasında mahkeme, Heard'ün Depp'e 10 milyon dolar tazminat ve 2018'de Washington Post için yazdığı makalede aktörü karaladığı için 350 bin dolar cezai tazminat ödemesine karar vermişti. Depp'inse, kendisine karşı dava açan Heard'e 2 milyon dolar ödemesi yönünde karar çıkmıştı. Özetle, Amber Heard eski eşine toplamda 8 milyon dolardan fazla ödeme yapmak zorunda kalsa da, yapılan anlaşmayla 1 milyon dolar vermişti.

Davadan bu yana nadiren kamuoyu önünde konuşan Depp, çoğunlukla Fransız medyasıyla yaptığı röportajların ardından AP'ye konuştu. 

Birine korkunç bir şey yapmadığım sürece, ki yapmadım, bir an bile pişmanlık duymayacağım. O süre boyunca tuhaf bir yola sürüklendiğim için pişman olmayacağım çünkü kendim hakkında çok daha fazla şey öğrendim.

Fransız yönetmen ve oyuncu Maïwenn'in yönettiği Jeanne du Barry, Depp'in üç yıl sonra çektiği ilk film. 

Çekeceği film için finansman arıyor

Depp'in Cannes'daki tek işi bu değil. Ünlü oyuncu, bu sonbaharda çekmeyi umduğu ve Al Pacino'nun da rol aldığı biyografik filmi Modi için finansman arıyor. 

Önümüzdeki hafta yakın arkadaşı Jeff Beck için Londra'da düzenlenecek bir anma töreninde sahne alacak olan Depp, kısa bir süre önce Dior ile olan sözleşmesini 20 milyon dolarlık anlaşmayla yeniledi.

Cannes'da boy göstermesi çok konuşulan Depp, gördüğü ilgi karşısında şaşırdığını söyledi.

Hangi gezegende olduğumu bilmiyordum.

Heard ile olan yasal mücadelesi hakkında Depp, "Güçsüz değilsiniz ama rafa kaldırılmış durumdasınız" ifadelerini kullandı. O dönemde nasıl hissettiğini anlatan Depp, pes etmeye yaklaştığını ancak yaşadıklarından çok daha güçlü çıktığını söyledi. 

Uzun zamandır buralardayım. Pek çok film yaptım. Sanırım mirasım bu. Pekala. Bununla yaşayabilirim. Ben yanlış bir şey yapmadım.


Independent Türkçe, El Pais, AP

DAHA FAZLA HABER OKU