Dahmer'den sonra Menendez kardeşler: Netflix'in yeni dizisinin adındaki korkunç hikaye

Seri katil Jeffrey Dahmer'in hayatını anlatan ödüllü dizinin yeni sezonu, iki kardeşin tüyler ürperten hikayesiyle dönüyor

Erik ve Lyle Menendez şu anda Kaliforniya'nın San Diego kentinde cezalarını çekiyor.  Şartlı tahliye ihtimalleri ise bulunmuyor (ABC News)

Ryan Murphy'nin Canavar: Jeffrey Dahmer'in Hikayesi (Monster: The Jeffrey Dahmer Story) adlı suç dramasının ilk bölümü, 2022 yılında Netflix'te izlenme rekorları kırmıştı

Seri katil Jeffrey Dahmer'ın hikayesini anlatan Canavar'ın (Monster) büyük başarısının ardından dizinin yaratıcısı Ryan Murphy, dizinin ikinci sezonuna hazırlanıyor.

Başarılı sinemacı, bu kez dikkatini bir değil iki "canavara" çevirdi: Lyle ve Erik Menéndez. Menéndez cinayetleri ve ardından gelen davalar, televizyon filmleri ve dizilerle birkaç kez anlatılmıştı.

Seri katil Dahmer'den sonra katil kardeşler 

20. yüzyılın sonlarında halkın büyük ilgisini çeken hikaye, bugün de merak uyandırmaya devam ediyor. Murphy, Dahmer'in hikayesini anlatırken neredeyse inanılmaz görünen gerçeklere sadık kalmıştı. Aynı şeyi Menéndez kardeşlerin hikayesi ve 20 Ağustos 1989'daki korkunç olaylar için de yapması bekleniyor.

José Menéndez, Amerika'ya yeni gelen herkesin hayalini kurduğu, ancak çok azının başarabildiği bir hayat yaşadı. Gençliğinde, devrimden sonra Küba'dan kaçtı ve yüzme dalında üniversite bursu kazanmadan önce kuzeninin evine sığındı. Üniversitede Mary Louise "Kitty" Anderson'la tanıştı ve kısa süre sonra evlendiler. Çift New York'a taşındı ve José ısrarı sayesinde bulaşıkçılıktan eğlence sektörü yöneticiliğine kadar hızla yükseldi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

80'lerin başında José, RCA Records'un başına geçti ve burada Duran Duran ve Menudo gibi isimlerle anlaşmalar imzaladı. Artık oğulları Erik ve Lyle'ın da dahil olduğu aile, José'nin film sektöründe çalışma teklifini kabul etmesiyle Los Angeles'a taşındı. 

Beverly Hills'in zenginleriyle birlikte yaşayan Menéndez kardeşler, babalarının içindeki sönmeyen rekabetçi ateş nedeniyle başarılı olmaya itildi. Lyle iş zekasına sahipti ve Erik olağanüstü bir tenis oyuncusuydu. Ancak çocuklarla ilgili ters giden bir şeyler vardı ve kısa sürede uyarı işaretleri gelmeye başladı. Erik bir dizi hırsızlık olayına karıştı ve terapiye gitmeye zorlandı, Lyle ise intihal nedeniyle Princeton'dan uzaklaştırıldı.

Diz kapaklarını havaya uçurdular

Çocukların yaptığı hiçbir şey, 20 Ağustos 1989'da José ve Kitty'nin başına gelenleri yapabileceklerini düşündürmüyordu. Polis soruşturma için geldiğinde cesetlerin tanınmayacak derecede parçalanmış olduğunu gördü. Çift, iki adet 12 kalibrelik av tüfeğinden çıkan 15 kurşunla öldürülmüştü; José kollarından ve başından defalarca vurulmuş, Kitty ise gövdesinden ve yüzünden vurulmuştu. 

dahhh.JPG
Ryan Murphy'nin Canavar: Jeffrey Dahmer'in Hikayesi adlı suç dramasının ilk bölümü, 2022 yılında Netflix'te izlenme rekorları kırmıştı (Netflix)​​​​​​​


​​​​​​​Çiftin diz kapaklarının da havaya uçurulduğu göz önünde bulundurulduğunda bir mafya saldırısının kurbanları oldukları düşünüldü. Çocuklar ilk başta şüpheli olarak bile görülmedi, ancak bu kısa sürede değişti.

Doktor her şeyi kaydetti

Erik cinayetler nedeniyle çok daha fazla sarsılmıştı. Öyle ki psikiyatristi Dr. Jerome Oziel'e cinayetleri işlediklerini itiraf etti. Erik daha sonra Lyle'a psikiyatriste yaptığı açıklamadan bahsetti. Lyle doktorla yüzleşti ve haber duyulursa onu öldürmekle tehdit etti. Hasta-doktor gizliliğinin yükünü taşıyan Oziel polisi aramadı ama kardeşlerle yaptığı ve onların akşamki olayları detaylandırmaya devam ettikleri seansları kaydetti. Bu ayrıntılar Lyle ve Erik'in korkunç ana planını ortaya koydu. 

Kardeşler, cinayetlerden iki gün önce San Diego'daki bir spor malzemeleri dükkanından sahte bir isimle av tüfeği satın aldı. Cinayetlerin işlendiği gece anne ve babalarını vurdular, boş kovanları topladılar ve silahlarla kovanları attılar. Çocuklar daha sonra kıyafetlerini değiştirdi. Nerede olduklarına dair hikayelerini desteklemek için sinemaya bilet aldılar ve eve geri döndüler. Evde ebeveynlerinin cesetlerini "keşfettiler" ve polisi aradılar.

Babalarının servetini yediler

Menéndez kardeşler, eylemin açgözlülükle hareket eden ayrıcalıklı, şımarık veletler tarafından işlendiği algısına yol açacak şekilde müsrifçe yaşadı. José çocukları tarafından kayledildiğinde öldüğünde 14 milyon dolarlık bir serveti vardı. Kardeşler 6 aylık süre zarfında bu servetin tahminen 1 milyon dolarını harcadı. Lyle Rolex, Porsche, kıyafet ve bir restoran satın aldı. Erik bir Jeep ve Rolex satın aldı. 50 bin dolarlık bir kişisel tenis koçu tuttu. Ayrıca başarısız bir rock konserine 40 bin dolar yatırdı ve kumarda binlerce dolar kaybetti. Cani kardeşler lüks otellerde kaldı ve Marina del Rey sahilinde kiraladıkları apartman dairelerinde partiler ve film geceleri düzenledi.

2024'te yayımlanacak

Ebeveynlerinin ölümünün ardından pek de sakin olmayan yaşam tarzları, şaşırtıcı olmayan bir şekilde dedektiflerin kardeşleri cinayetle ilişkilendirecek kanıtlar aramasına yol açtı. 8 Mart 1990'da Lyle Menéndez cinayet suçlamasıyla gözaltına alındı ve birkaç gün sonra Erik Menéndez bir tenis turnuvası için bulunduğu İsrail'den ABD'ye dönmek zorunda kaldı. Menéndez kardeşler, cinayetlerden altı ay sonra tutuklandı. 

Ryan Murphy'nin Netflix'teki Canavar'ın yeni sezonu Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez'in Hikayesi'nin prömiyerinin 2024'te yapılması bekleniyor.

Murphy'nin Canavar'ı şimdiden üçüncü sezon için onay aldı. 
 

Independent Türkçe, Collider, Vulture

DAHA FAZLA HABER OKU