Yapay zeka, filozof Zizek ve yönetmen Herzog'u sonsuz bir tartışmaya soktu

"Bu, yapay zekanın oluşturduğu ve Werner Herzog'la Slavoj Zizek arasında hiç bitmeyen bir tartışma"

Giacomo Miceli,  Slavoj Zizek ve Werner Herzog'un konuşmasını taklit eden internet sitesiyle yapay zeka alanındaki ilerlemeye dikkat çekmek istediğini söyledi  (The Infinite Conversation)

Düşünür Slavoj Zizek ve yönetmen Werner Herzog'u sohbet edermiş gibi gösteren yapay zeka destekli internet sitesi sosyal medyada gündeme geldi.

The Infinite Conversation (Sonsuz Sohbet) adlı internet sitesi, İtalyan sanatçı ve yazılımcı Giacomo Miceli tarafından Ekim 2022'de açıldı. 
 


İnternet sitesine giriş yapanları şu mesaj karşılıyor:

Sonsuz Sohbet'e hoş geldiniz:

Bu, yapay zekanın oluşturduğu ve Werner Herzog'la Slavoj Zizek arasında hiç bitmeyen bir tartışma. Duyduğunuz her şey tamamen bir makine tarafından üretiliyor. İfade edilen fikir ve inançlar kimseyi temsil etmiyor. Bunlar silikon bir levhanın halüsinasyonları.

İnternet sitesinin ana sayfasında, Zizek ve Herzog'un yapay zekayla çizilmiş portreleri görülüyor. Bunların arasında yine yapay zekayla oluşturulmuş bir metin akıyor. Slovak düşünür ve Alman sinemacının yapay zekayla taklit edilen sesleri de bu metni okuyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsteyen kullanıcılar, portrelerin altındaki oklara tıklayarak başka bir metne geçebiliyor.

Miceli, sitedeki açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bu proje, gerçek sesi sentezlemek için araçları kullanmanın kolaylığına dair farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Şu anda gerekli motivasyona sahip her aptal, bunu yatak odasındaki bir dizüstü bilgisayarla yapabilir.

İtalyan yazılımcı ayrıca sohbete her gün yeni bir bölüm eklendiğinin altını çizdi:

Yeni bölümler, onları dinlemek için gerekenden daha yüksek bir hızda oluşturulabilir. Teorik olarak bu sohbet, zamanın sonuna kadar devam edebilir.

 

Independent Türkçe, Ars Technica, Cybernews

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU