Erdoğan: Biz talimatımızı önce Allah'tan sonra milletten alıyoruz

Erdoğan, "Temmuz ayında hem enflasyon farkını hem refah payını dikkate alan yeni artışlar yapacağız" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Giresun mitinginde konuştu.

Konuşmasında partililere seslenen Erdoğan, "14 Mayıs’ta sadece sizin oy kullanmanız yeterli değil; en az bir komşunuzu, eşinizi, dostunuzu sandığa götürerek bize ve cumhur ittifakına oy vermesini sağlamanız lazım" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Aksi takdirde ne olur biliyor musunuz; bizim Irak ve Suriye’de tepelerine bindiğimiz, nefes alamaz hale getirdiğimiz teröristler gelir, yeniden bu ülkenin başına musallat olur, sadece ülkemizi değil; milletimizin inancına, değerlerine saldıran FETÖ’cü hainler var ya onlar yeniden gelir çocuklarınızı ellerinizden alır. Zorlu bir mücadelenin ardından ayaklarını ülkemizden kestiğimiz emperyalistler gelir, bizi yeniden kendilerine bağımlı kılar. Bunu nasıl mı yaparlar? Karadeniz’de bulduğumuz gazın vanasını kapatırlar. Gabar’da bulduğumuz petrolün çıktığı kuyuların üzerine beton dökerler. Sınırlarımızın ötesinden başlattığımız güvenlik bariyerlerimizi yıkıp, şehirlerimizi kana ve ateşe bularlar.

"Temmuz ayında hem enflasyon farkını hem refah payını dikkate alan yeni artışlar yapacağız"

Konuşmasında muhalefete yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan şunları kaydetti:

Yerli ve milli modeli yıkıp, ülkemizi tekrar tefecilerin at koşturduğu bir yer haline getirirler. İngiltere’den Londra’dan tefeciler bunlara 300 milyar dolar verecekmiş. Böyle bir şey olabilir mi! Şimdi Giresun’a gelmiş fındığa 4 dolar zam verecekmiş. Ula bu kadar neredeydiniz. Niye bu güne kadar vermediniz? Çayı görse anlamaz, fındığı görse tanımaz ama bol bol yalanı söyler. Bu konuda üzerine yok. Allah bunlara fırsat vermesin.

İnşallah temmuz ayında hem enflasyon farkını hem refah payını dikkate alan yeni artışlarla çalışanlarımızı ve emeklilerimizi daha da rahatlatacağız.

Erdoğan ayrıca, "Ben biliyorum, sizler ne soğana ne patatese liderinizi kurban etmezsiniz" dedi.

Merkez Bankası'nın döviz rezervleri ile ilgili de bilgi veren Erdoğan, "Merkez Bankamızın şuandaki döviz rezervi şimdi  115 milyar dolar. Bakın nereden nereye. Şimdi daha da artacak" diye konuştu.

"Hep birlikte uğraşıp didinip 40 günde elleriyle kalp yapmayı öğrendiler"

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı'na yönelik eleştirilerine devam ederen Erdoğan, "Hep birlikte uğraşıp didinip 40 günde elleriyle kalp yapmayı öğrendiler. Biz ise bırakınız 21 yılı sadece son 40 günde ülkemize ve şehirlerimize yaptıklarımızı anlatmakla bitiremiyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan Ordu'da: Biz talimatımızı önce Allah'tan sonra milletten alıyoruz

Erdoğan, Giresun'dan sonra partisinin Ordu mitingine katılarak açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Millet İttifakı'nı hedef alan Erdoğan, Van mitinginde zafer işareti yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu'nu isim vermeden eleştirdi.

Erdoğan şunları söyledi:

Van'da ne dediler? Dişe diş, kana kan, intikam dediler! HDP mensuplarının, örgütün parmak işaretiyle selamlıyorlar. Eline her mikrofon alan HDP'linin, PKK'lının tehdit dolu açıklamalarına elleriyle kalp işareti yaparak cevap veriyorlar. PKK'sından HDP'sine bölücülerin nasıl ortaya döküldüklerini görüyorsunuz, bay bay Kemal'den almışlar sözü. Silahlarını şimdiden doldurmaya başlamışlar. Bu manzaradan CHP'ye gönül vermiş kardeşlerimizin de utandığına inanıyorum.

Erdoğan ayrıca, "Kandil'den talimat alanlarla bir yere varılır mı? Biz talimatımızı önce Allah'tan sonra milletten alıyoruz" ifadesini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU