Jennifer Aniston: Yeni nesil Friends'i ofansif buluyor

Yıldız oyuncu, "Bağnaz biri hakkında şaka yapıp gülebilirdiniz... artık bunu yapmamıza izin verilmiyor" diye yakındı

Jennifer Aniston'ın Friends'te canlandırdığı Rachel, 30 yaşına giriyor (Warner Bros Television)

Jennifer Aniston, genç izleyicilerin artık Friends'teki mizahın bir kısmını uygun görmeyeceğini düşünüyor.

Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry ve David Schwimmer'ı bir araya getiren oyuncu kadrosuyla 1994'ten 2004'e kadar süren NBC yapımı komedi dizisi, tüm zamanların en popüler TV dizilerinden biri haline geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan modern izleyicilerin, homofobiyle cinsiyetçilik temalarını ve oyuncu kadrosundaki çeşitlilik eksikliğini sorgulamasıyla, birçok komedi dizisi veya filmi gibi Friends de son yıllarda kültürel açıdan yeniden incelemeye alınan yapımlar arasında.

Adam Sandler'la oynadığı yeni Netflix komedisi Murder Mystery 2'nin (Cinayet Gizemi 2) tanıtımını yapan Aniston, The Associated Foreign Press'e (Yahoo! aracılığıyla) "Bütün bir nesilden kişiler, çocuklar dönüp Friends bölümlerini izliyor ve onları ofansif buluyor" dedi.

Hiçbir şekilde kasıtlı olmayan şeyler vardı ve diğerleri… Eh, bunu etraflıca düşünmeliydik ama sanırım şimdiki gibi bir hassasiyet yoktu.

Friends'in yaratıcısı Marta Kauffman kısa süre önce dizinin çeşitlilik eksikliğinden "utandığını" söylemiş ve Brandeis Üniversitesi'nin Afro-Amerikan Çalışmaları Bölümü'ndeki, özel bağışlarla fonlanan bir kürsüyü finanse etmek için 4 milyon dolar bağış yapmıştı.

Aniston "Komedi gelişti, filmler gelişti" diye devam etti.

Artık bu iş biraz çetrefilli çünkü çok dikkatli olmamız gerekiyor. Bu da komedyenlerin işini gerçekten zorlaştırıyor çünkü komedinin güzelliği kendimizle dalga geçmemiz, hayatla dalga geçmemiz.

Oyuncu, "Bağnaz biri hakkında şaka yapıp gülebilirdiniz. Histerik bir şeydi bu. Toplumu, birilerinin ne kadar gülünç olduğuna dair eğitmekle ilgiliydi ve artık bunu yapmamıza izin verilmiyor" diye yakındı.

Herkesin komikliğe ihtiyacı var! Dünyanın mizaha ihtiyacı var! Kendimizi çok ciddiye alamayız. Özellikle de Birleşik Devletler'de. Herkes fazlasıyla ayrışmış durumda.

Independent'ın, Friends'in problematik bir hal aldığı 10 durumu derlediği yazısını buradan okuyabilirsiniz.

Aniston, komedinin evrimi etrafında dönen tartışmaya dahil olan son yıldız.

Rowen Atkinson da yakınlarda verdiği bir röportajda, "komedinin işinin gücendirmek ya da gücendirme potansiyeli taşımak olduğunu ve bu potansiyelden arındırılamayacağını" söylemişti.

Her esprinin bir kurbanı vardır. Esprinin tanımı bu. Birisi, bir şey veya bir fikir gülünç duruma düşürülür.

Murder Mystery 2, 31 Mart'ta Netflix'te gösterime girecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU