Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı'nda: İttifak protokolü YSK'ya teslim edildi

4 partinin temsilcileri, ittifak protokolünü YSK'ya teslim etti

Fotoğraf: AA

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere Cumhur İttifakı adıyla girilmesine ilişkin protokol, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edildi.

AK Parti, MHP ve BBP'den oluşan ittifaka son gün sürpriz bir şekilde Yeniden Refah Partisi de katıldı.

4 partinin temsilcileri,  genel başkanların imzalarının yer aldığı ittifak protokolünü YSK'ya teslim etti.

HÜDA PAR, AK Parti listelerinden seçime girecek

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin AK Parti listelerinden seçime gireceğini açıkladı.

Yapıcıoğlu, "14 Mayıs'ta yapılacak olan parlamento seçimlerinde AK Parti liselerinden girmek suretiyle seçimlere katılacağız" dedi.

Cumhur İttifakı temsilcilerinden açıklama

İttifak protokolünü YSK'ya sunan heyet içerisinde yer alan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı adı altında katılmaya karar vermiştir. Cumhur İttifakı Türkiye'nin maruz kaldığı saldırılara karşı yerli ve milli duruşun sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Yenikapı'da ortaya çıkan milli mutabakat yapılan idari reformla perçinlenerek milli şuura dönüşmüştür. Cumhur İttifakı haklının güvencesidir, doğrunun tarafıdır, demokrasinin, insan haklarının ve hukukun üstünlüğünün teminatı olmaya devam edecektir.

Öncelikle depremin yaralarını sarmak, ihya sürecini tamamlamak hedefimizdir. İttifakımız gücünü ve kararlılığını aziz milletinden almaktadır. Seçimlerde 61 milyon vatandaşımız oy kullanacaktır. Yurt dışında 3 milyon 300 bin gurbetçimiz oy verecektir. Seçimler demokrasinin görünen yüzüdür, ülkemize ve milletimize mübarek olsun.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU