BBC, Peaky Blinders'ın "manevi varisini" çekecek

Haberlere göre 6 bölümlük dizi, kadın bir ana karaktere odaklanacak

Cillian Murphy, "Peaky Blinders"ta (BBC)

BBC'nin, Peaky Blinders'ın "manevi varisi" olarak adlandırılan yeni bir tarihi suç dizisi üzerine çalıştığı bildirildi.

20. yüzyılın başlarında Londra'nın Soho semtinde geçen yüksek bütçeli dizi, Marek Kohn'un kurmaca dışı Dope Girls: The Birth of the British Drug Underground (Torbacı Kızlar: Britanya Yeraltı Uyuşturucu Dünyasının Doğuşu) kitabına dayanacak.

Deadline'da yer alan habere göre BBC, daha önce Phillip Pullman'ın His Dark Materials üçlemesinin uyarlamasının arkasındaki Bad Wolf Productions'ın yapımcılığını üstlendiği 6 bölümlük bir dizi çekmek istiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haber kuruluşu aynı zamanda Polly Stenham (Neon Şeytan [The Neon Demon]) ve Alex Warren'ın (Eleanor) diziyi yazma sürecine dahil olduğunu bildirdi.

Dizinin tarihsel gerçekleri yaratıcı hikaye anlatıcılığıyla harmanlayarak, eski Soho'nun gizli suç merkezlerine odaklanacağı iddia ediliyor.

Habere göre senaryonun odağında, sıfırdan bir gece kulübü ve suç imparatorluğu kuran muhafazakar bekar anne Kate Meyrick var.

Çekimler bu yıl başlayacak ve oyuncu kadrosu seçimleri duyurulacak.

The Independent, yorum için BBC'yle temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Peaky Blinders, BBC'nin son zamanlardaki en büyük başarı hikayelerinden biri ve Birleşik Krallık'ın kamu televizyonunda 6 sezon yayımlandı.

 

Tom Hardy
Tom Hardy, "Peaky Blinders"ta (BBC/Caryn Mandabach Productions Ltd./Matt Squire)


Steven Knight'ın yarattığı dizi, Birmingham gangsteri Tommy Shelby (Cillian Murphy) ve arkadaşlarının, hayatını ve suçlarını gösteriyor.

Tom Hardy, Sam Neill, Anya Taylor-Joy, Adrien Brody ve Stephen Graham da dahil bir dizi ünlü oyuncu yıllar içinde bu yapımda rol aldı.

Geçen yılki olaylı dizi finali hayranlardan karmaşık tepkiler alırken bazı izleyiciler bölümü "baştan sona saçmalık", diğerleriyse "şaheser" diye niteledi.

Dope Girls'ün haberleri BBC'nin Peaky Blinders sonrası dünyada seçeneklerini değerlendirdiğini düşündürse de hayranlar, henüz Shelby'nin sonunu görmediler: Peaky Blinders'ın da bir filmle dönüş yapması planlanıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU