Otobiyografisiyle tartışma yaratan Prens Harry bu defa da uyuşturucu övdü

Sussex Dükü "Psikedelik uyuşturucular hayatımı değiştirdi" dedi

Harry'nin kitabının ardından yengesi Kate Middleton "Konuşmaya dayalı terapiler herkese yaramıyor" demişti (AFP)

Yılbaşında çıkardığı Spare (Yedek) adlı kitabında pek çok sansasyonel açıklama yapan Prens Harry, dünyayı şaşırtmayı sürdürüyor. 

38 yaşındaki Sussex Dükü, cumartesi günü travma uzmanı Gabor Maté'le internet üzerinden konuştu. Geçmişte yaşadığı travmaları atlatmasında psikedelik uyuşturucuların kendisine fayda sağladığını belirtti:

Hayatın filtreleri kalktı. Bu filtre katmanlarının kalkmasını sağlamasıyla bana rahatlama, ferahlık, konfor, uzun zamandır engel olduğum bir hafifleme getirdi.

Önce keyif için başlamıştım ama sonra bana ne kadar iyi geldiğini fark eder oldum. Benim hayatımdaki değişimi sağlayan temel parçalardan biri olduğunu ve geçmişin travmaları ve acılarıyla başa çıkmama yardım ettiğini söyleyebilirim. Bastırdığımız çok fazla şeyin kilidini açıyorlar. 

En büyük bilimsel ve kültürel etkiye sahip "klasik" psikedelikler LSD, meskalin, psilosibin ve DMT olarak biliniyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Prens Harry, Spare'de gençliğinde kokain ve esrar kullandığını da itiraf etmişti. 

Kitaptaki ilginç anılardan biriyse Friends'le tüm dünyanın tanıdığı Courteney Cox'ın evinde geçiyor. Ünlü aktrisin evinde "sihirli mantar" diye bilinen uyuşturucuyu kullandığını belirten Prens Harry, çöp kutusunun insan kafasına döndüğü bir halüsinasyon gördüğünü anlatmıştı. Sonrasında konuyla ilgili konuşan Courteney Cox uyuşturucuyu Prens'e kendisinin vermediğini vurgulamıştı. 

Prens Harry daha önceki başka bir röportajında da annesi Prenses Diana'nın ölümünü bir türlü kabul edemediğini anlatmıştı. Harry, profesyonel birinin yanında psikedelik madde kullandıktan sonra algısının değiştiğini söylemişti.

Avustralya Alkol ve Uyuşturucu Vakfı'nın "kişinin düşüncesini, zaman algısını ve duygularını değiştirebilen bitki bazlı bir saykodelik" diye tanımladığı Ayahuasca adlı uyuşturucuyu kullanan Harry, deneyimini şöyle anlatmıştı:

Doğru kişilerin yanında Ayahuasca kullanınca birden dank etti ve "Vay canına, mesele ağlamak değil! Annem benim mutlu olmamı istiyor!" dedim. Annemin gittiğini böyle kabullendim.

Diğer yandan Prens Harry, bir anı kitabı daha yazacak kadar hikayesi olduğunu ama bunları anlatırsa babası ve abisinin kendisini asla affetmeyeceğinden korktuğunu söylüyor.

 

Independent Türkçe, Page Six, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU