South Park'ta dalga geçilen Prens Harry ve Meghan Markle'ın onay oranları düştü

Dük ve Düşes'in onay oranları artık sırasıyla -10 ve -17'de

South Park'ın "The Worldwide Privacy Tour" bölümünden bir sahne (Paramount Plus)

Prens Harry ve Meghan Markle'ın ABD'deki onay oranları, South Park'ın kraliyet çiftinin parodisini yayımlamasının ardından tepetaklak oldu.

Yetişkinlere yönelik animasyon dizisinin yakın zamanda yayımlanan tartışmalı bölümünde Dük ve Düşes, bazı izleyicilerin "acımasız" olarak tanımladığı bir dizi espriyle alaya alındı.

Dizinin bu içeriğinin Markle'ı da "üzdüğü" söyleniyor. Söz konusu bölümde çiftin mahremiyetlerinin ihlaline dair son dönemde kamuoyuna yaptığı yorumların hicvine odaklanılıyor.

Fakat Harry ve Markle'ın temsilcisi, çiftin South Park'ın yaratıcıları Trey Parker ve Matt Stone'a dava açmayı düşündüğü haberlerini yalanladı ve bu spekülasyonu "saçmalık" diye niteledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şimdiyse pazar araştırması firması Redfield&Wilton tarafından Newsweek için yapılan yeni bir ankette, Prens Harry'nin ABD genelindeki onay oranın, bölümün yayınlanmasından bu yana üç puan düşerek -10'a geldiği belirtiliyor. Markle'ın puanıysa -17.

19 Şubat'ta yapılan ankete göre Harry'nin onay oranı Aralık 2021'den bu yana 48, Markle'ınkiyse 40 puan düştü.

Bu rakamlar, çifti Harry'nin -2 net onay oranına sahip güç durumdaki amcası Prens Andrew'un gerisine yerleştirdi. Redfield&Wilton'ın anketi, katılımcıların yüzde 26'sının York Dükü'nü sevdiğini, yüzde 28'inin ondan hoşlanmadığını söylediğini tespit etti. Geri kalanlarıyla kayıtsız olduklarını ya da onu tanımadıklarını ifade etti.

Geçen yıl Andrew, Virginia Giuffre'ye karşı 6 aylık bir yasal mücadelenin ardından davacıyla mahkeme dışında uzlaşmıştı. Giuffre, 2001'de 17 yaşındayken, yani bazı ABD eyaletlerinde yasal rıza yaşının altındayken, Andrew'u kendisine üç kez cinsel istismarda bulunmakla suçlamıştı. 

Parker ve Stone, South Park'ta Harry ve Meghan'ın isimlerini özellikle kullanmasa da erkek karakter kızıl saçlı bir prens ve eşi, Markle'ın 2018'de giydiği bir kıyafeti giyiyor.

"The World-Wide Privacy Tour" başlıklı bölümde prens, Waaaagh adlı bir kitabın tanıtımını yapıyor ki bu, Harry'nin geçen ay yayımlanan kötü şöhretli anı kitabı Spare'e açık bir gönderme.

The Independent, bölümde kaçırmış olabileceğiniz 7 göndermeyi burada listeledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU