Prens Harry otobiyografisinin yarısını sildiğini açıkladı: "Anlatırsam babam ve abim beni asla affetmez"

"Yeni kitap yazacak kadar malzeme var ama her şeyi anlatmak istemedim"

Şimdi 40 yaşındaki Prens William ve 38 yaşındaki kardeşi Prens Harry'nin babalarıyla olan bu fotoğrafı 2000'de çekilmişti (AFP)

Prens Harry, bir anı kitabı daha yazacak kadar hikayesi olduğunu ama bunları anlatırsa babası ve abisinin kendisini asla affetmeyeceğinden korktuğunu söyledi.

Geçen günlerde yayımlanan otobiyografik kitabı Spare'le (Yedek) gündeme oturan Harry, eserin ilk taslağının son halinden iki kat daha uzun olduğunu ve hangi kısımları çıkaracağını seçerken çok zorlandığını belirtti.

Telegraph'a konuşan Harry, anlattıklarını yazıya döken yazarla en az 50 defa Zoom görüşmesi yaptıktan sonra başta 800 sayfa olan kitabı 400 sayfaya indirdiklerini ifade etti.

Harry bazı kısımları neden attığını şöyle açıkladı:

Özellikle abimle ve babamla aramızda yaşanan ve tüm dünyanın bilmesini istemediğim şeyler var. Çünkü anlatırsam beni asla affetmezler.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Harry, röportajın devamında annesi Prenses Diana'nın ölümünden sonra yaşadığı travmaya da değindi.

Annesinin ölümünü bir türlü kabul edemediğini anlatan Harry, profesyonel birinin yanında psikedelik madde kullandıktan sonra algısının değiştiğini söyledi.

Avustralya Alkol ve Uyuşturucu Vakfı'nın "kişinin düşüncesini, zaman algısını ve duygularını değiştirebilen bitki bazlı bir saykodelik" diye tanımladığı Ayahuasca adlı uyuşturucuyu kullanan Harry, deneyimini şöyle anlattı:

Doğru kişilerin yanında Ayahuasca kullanınca birden dank etti ve 'Vay canına, mesele ağlamak değil! Annem benim mutlu olmamı istiyor!' dedim. Annemin gittiğini böyle kabullendim.

Harry'nin kitabı Spare, salı günü (10 Ocak) piyasaya çıktı ve yayınevinin açıklamasına göre ciltli baskı, e-kitap ve sesli kitap formatlarıyla Britanya'da şimdiden 400 bin kopya satıldı. ABD, Britanya ve Kanada'da toplam 1,4 milyon satışa ulaşan kitap, ikinci baskıya girdi.

Yayınevi Penguin Random House'un genel müdürü Larry Finlay, "Kitabın çok satacağını biliyorduk ama bu, en uç beklentilerimizi bile aştı" yorumunu yaptı.

 

Independent Türkçe, Telegraph, The Guardian, Forbes

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU