Canlı yayında Kovid-19 aşısı üreten ilaç şirketlerini hedef alan Woody Harrelson herkesi şaşırttı

SNL'i sunan ünlü aktör, "Bir senaryo okudum, film şöyle: Dünyanın en büyük uyuşturucu kartelleri bir araya gelip tüm medyayı ve siyasetçileri satın alıyor" dedi

61 yaşındaki oyuncu, Katil Doğanlar gibi pek çok meşhur filmde yer aldı (Will Heath/NBC)

Ünlü aktör Woody Harrelson, hafta sonunda ABD'nin ekran klasiği Saturday Night Live (SNL) programında bir kere daha sunuculuk yaptı. 

Beşinci kez bu görevi üstlenen Harrelson, Kovid-19 pandemisi sonrasında aşı karşıtlarının yaygınlaştırdığı komplo teorilerini programın açılış konuşmasında yinelediği suçlamasıyla karşı karşıya.

Konuşmasında İngilizce'de "drug" kelimesinin hem uyuşturucu hem de ilaç anlamına gelmesini ve kendisinin esrar alışkanlığını kullanarak espri yaptı:

Bir senaryo okudum, film şöyle: Dünyanın en büyük uyuşturucu kartelleri bir araya gelip tüm medyayı ve siyasetçileri satın alıyor. Dünyadaki tüm insanları evlerinde kilitli kalmaya zorluyorlar ve insanlar yalnızca kartelin uyuşturucularını tekrar tekrar alırsa dışarı çıkabiliyor. 

Senaryoyu bir kenara fırlattım. Yani, kim böylesine çılgın bir fikre inanır ki? Uyuşturucu kullanmaya zorlanmak? Ben bunu tüm gün boyunca gönüllü olarak yapıyorum.

Programın çekildiği stüdyodaki izleyicilerin güldüğü duyulsa da ekran başındakiler bu laflara çok şaşırdı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aşı karşıtları, Matrix filmindeki hoş olmayan bir gerçekliği ortaya çıkaran kırmızı hap veya keyif veren bir bilgisizlikte kalmayı sağlayan mavi hap ikiliğine gönderme yaparak "Kitlelere kırmızı hapı yutturdu" dedi. 

Twitter'ı satın alarak gündemden inmeyen Elon Musk da, Harrelson'ın bu konuşmasının videosuna sosyal medya platformunda "Çok esaslı. İyi iş @nbcsnl" diye yorum yaptı. 


Harrelson, Nisan 2020'de 5G ile pandeminin birbiriyle bağlantılı olduğunu öne süren bir komplo teorisini ilginç bulduğunu belirterek paylaşmıştı. Ancak tepkiler sonrasında bu paylaşımı silmişti.

Kendini anarşist ve Marksist diye tanımlayan aktöre şiddetle karşı çıkan da çok oldu. ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, sosyal medyadaki şu ifadeleri aktardı: 

Woody Harrelson'ın tatsız aşı karşıtı monoloğu için teşekkürler @nbcsnl. Haftaya kim sunucu olacak? Scott Baio? Rob Schneider? Kevin Sorbo? Hazır eliniz değmişken belki yeniden Kanye'yi çağırırsınız.

SNL bunun yalnızca zararsız bir gürültü olduğunu mu düşünüyor? Aşı karşıtı komplo teorilerini normalleştirmek gerçekten zarar veriyor.

Bu ay bir başka ABD'li aktör daha aşı karşıtı davranışıyla gündem olmuştu. Shazam! filmiyle bilinen Zachary Levi, Twitter'da kendisine yöneltilen "Pfizer'ın dünyaya yönelik gerçek bir tehdit olduğuna katılır mısınız?" sorusuna "Mutlak katılırım" yanıtını vermişti.
 

Independent Türkçe, Washington Post, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU