Bilimsel araştırma: OnlyFans seks hayatınız için gayet iyi

"İnsanların bu uygulamada neler öğrendiğini anlamak istedik"

Araştırmacılar, bundan sonra OnlyFans'in tam olarak hangi özelliklerinin bireylerin cinsel yaşamını etkilediğini incelemek istiyor (Pixabay)

Yetişkinlere yönelik müstehcen içeriklerin yer aldığı OnlyFans'i kullanan kişilerin genellikle cinsel sağlıkla ilgili daha fazla bilgiye sahip olduğu ortaya çıktı.

Konuyla ilgili soruların yer aldığı bir ankete katılan ABD'lilerin, bu uygulamayı kullanırken cinselliğe dair daha fazla bilgi edindiği tespit edildi.

Bahsi geçen anket, bilimsel yayınlarıyla ünlü medya grubu Springer'in Sexuality & Culture adlı akademik dergisinde yayımlanan araştırmanın parçasıydı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Araştırmanın başyazarı Marie Lippmann, "ABD'deki resmi cinsellik eğitimi müfredatı bölgeden bölgeye büyük değişiklik gösteriyor. Bu yüzden de bireyler gayri resmi medya kaynaklarından ve çevrimiçi platformlardan cinselliğe dair ek bilgiler arayabiliyor" dedi.

Çalışmanın amacı, uygulamanın kullanıcıların cinsel yaşamları üzerindeki etkisini değerlendirmekti.

PsyPost'a konuşan Lippman, şu ifadeleri kullandı:

OnlyFans çok yaygın kullanılan yeni bir platform. Biz de bu yüzden insanların bu uygulamada neler öğrendiğini anlamak istedik.

Lippmann'ın aktardığına göre, araştırmaya katılan 425 kişinin yüzde 41'i, seks oyuncaklarının kullanımından cinsel yönelimlerini keşfetmeye kadar, uygulamada öğrendikleri şeyleri kendi yatak odalarında gerçekten deniyor.

Katılımcıların ortalama yaşı 37'ydi. Ayrıca kabaca yüzde 53'ü erkek ve yüzde 46'sı kadınlardan oluşan bu kişilerin çoğu (yüzde 80,9) kendini heteroseksüel olarak tanımlıyordu.

Anket sorularını yanıtlayan OnlyFans kullanıcıları, cinsel işlevlerinde iyileşmeler, cinsel deneyimlerinde ve çekiciliklerinde gelişme, ilişkilerinde de iyileşme gözlemlediklerini belirtti.

Bunun yanı sıra cinsellik konusunda kendilerine daha fazla güvendiklerini, yeni cinsel beceriler kazandıklarını eklediler.

Bazıları da, "yaşamda ve cinsellikle yargılayıcı davranmanın iyi olmadığını öğrendiklerini" bildirdi.

Kalifornita Eyalet Üniversitesi'nde psikoloji doçenti olan Lippmann, bulguları şöyle yorumladı:

OnlyFans platformuyla etkileşime giren kişiler, kendilerine ve genel olarak cinselliğe dair yeni bilgiler kazanıyor.

 

Independent Türkçe, New York Post, PsyPost

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU