Habertürk canlı yayınına giren depremzede, yöneticilere tepki gösterdi: Cumhurbaşkanı gelsin bakalım yüzü var mı?

Yayına giren depremzede "Adıyaman'da bir tane üst düzey yönetici yok. Çocuklar öldü. Uyan artık Türkiye" dedi

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 il ile Suriye'nin bazı kentlerini etkileyen depremler nedeniyle son verilere göre, 31 bin 974 kişi yaşamını yitirdi.

Habertürk televizyonunun Adıyaman'dan canlı yayın yaptığı sırada araya giren bir depremzede Adıyaman'ın "Sahipsiz bırakıldığını" ifade etti.

Özel bir hastanede sağlık çalışanı olduğunu belirten depremzede "Adıyaman'ı 3 gün boyunca kaderine terk ettiler. Kimse gelmedi" dedi.

Depremzede şöyle devam etti:

Yolda yürürken herkesin sesini duyduk "imdat, yardın edin" diye. Kulaklarımızı kapattık çünkü kimseye buraya gelmedi. 3 gün sonra geldiler insanlar burada soğuktan dondular öldüler, açlıktan öldüler.

Erdoğan'a seslendi

Cumhurbaşkanı Fecep Tayyip Erdoğan'a seslenen depremzede "Buraya gelsin bakalım yüzü yetiyor mu? Adıyaman'da bir tane vekil yok bir tane üst düzey yönetici yok. Bu acımız sadece bizim acımız galiba. Sahipsiz bıraktınız bizi. Bu kolonların altında, çimentoların altında hepinizin kanı var. Tüm Türkiye'nin kanı var. Tüm üst düzey yötecilerin hepsinin kanı var. Hani nerde kriz yönetimi. Çocuklar öldü. Uyan artık Türkiye" diye konuştu.

Evrensel'de yer alan habere göre; görüntülerin yayınlanmasının ardından depremzede vatandaşın evine giden polis tutanak tuttu. osyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) avukatı Kamil Tekin Sürek sağlık çalışanı depremzede hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret ve halkı kışkırtma” iddialarıyla dava açılabileceğini söyledi.

 

 

 

Independent Türkçe, Evrensel

DAHA FAZLA HABER OKU