Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hukuk skandallarıyla önümüzü kesmeye gayret ediyorlar

Muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Bizimle siyaset sahnesinde mücadeleye cesaret edemedikleri için 15 yıl önceki '367vari' hukuk skandallarıyla önümüzü kesmeye gayret ediyorlar" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan partisinin, genişletilmiş il danışma meclisinde açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında, "Ekonomisi kriz girdabında sürüklenen ülkemizi her yıl ortalama yüzde 5 oranında büyüterek hamdolsun bugünlere hazırladık" diyen Erdoğan, "Yarım asır sonra IMF'e olan 23,5 milyar dolarlık borcumuzu tamamen kapatarak ekonomik bağımsızlığımızı biz tescilledik" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Muhalefete yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, "CHP ve ortakları bizleri engellemeye çalışırken biz insanımızın sıkıntılarını çözdük, Türkiye'yi dünya ile yarışacak imkanlara kavuşturduk. Bu iş desteksiz atmakla, ağzına geleni söylemekle, hesapsız kitapsız esip gürlemekle olmuyor. Eser ve hizmet siyasetinde yarışalım deyince kaçacak delik arıyorlar. Bu meydana çıkacaksınız, gücünüz ve yüreğiniz yetiyorsa hizmet kervanına katılacaksınız. Aksi takdirde avara kasnak gibi dönüp durmaya boş teneke gibi gürültü çıkartmaya devam edersiniz" diye konuştu.

Erdoğan şöyle devam etti:

Kısır siyasi ihtirasları, günübirlik çıkarları uğruna bir araya gelenlerin taksimatta nasıl birbirine düştüklerini hepimiz ibretle takip ediyoruz. Entrikanın, gürültünün, Bizans gibi taht kavgalarının ardı arkası kesilmiyor. Bunlar hangi koltuğa kimin oturacağına kavgasına tutuştular. Bizim karşımıza çıkarak er meydanında rekabet edecek bir isim dahi bulamıyorlar. Bir ara seçim tarihi kesinleşsin, daha sonra aday belli, yıpratmamak için açıklamıyoruz diyorlar. Şimdi ise madem bizim adayımız yok Cumhur İttifakı'nın da olmasın demeye getiriyorlar. Milletin karşısına isimle çıkmak yerine geçmişte söylediklerini inkar pahasına bize sataşıyorlar. Bizimle siyaset sahnesinde mücadeleye cesaret edemedikleri için 15 yıl önceki '367vari' hukuk skandallarıyla önümüzü kesmeye gayret ediyorlar. Beceriksizlik, kifayetsizliklerini kabullenmek yerini her hafta yeni bir bahane üreterek kaçınılmaz akıbetini saklama yoluna gidiyorlar. Ama mızrağı çuvala sığdıramazlar.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU