Reddit'e göre tüm zamanların en çok abartılan 5 filmi

Kullanıcılar, "efsane" kabul edilen filmlere acımasız yorumlar yapmaktan çekinmedi

Çıktıkları dönem çok ses getiren Not Defteri ve Avatar, üstünden yıllar geçtikçe kült filmler haline geldi (New Line / 20th Century Studios)

Gişede büyük başarı elde eden ve geniş çevrelerin başarılı kabul ettiği filmler, her zaman herkesin beğenisini kazanmıyor.

Sosyal medya platformu Reddit'te 8 ay önce başlatılan bir forumda tüm zamanların en çok abartılan filmleri tartışıldı. Konuya şimdiye kadar 16 binden fazla yorum yapıldı.

Forumda adı en sık gündeme gelen ve kullanıcıların abartıldığında hemfikir olduğu filmlerden bazıları şöyle:

Avatar 

(20th Century Studios)
(20th Century Studios)


James Cameron'ın yönettiği Avatar, 2009'da vizyona girdiğinde zamanının teknolojik açıdan en gelişmiş filmlerinden biri olmasıyla büyük ilgi toplamıştı.

Gişe rekorları kıran film, tüm zamanların en çok hasılat getiren yapımı olma unvanını hâlâ koruyor.

Öte yandan Reddit kullanıcıları, görsel efektler bir yana bırakıldığında filmin hikayesinin yeteri kadar ilgi çekici olmadığını düşünüyor.

"DramaticChoice4" adlı kullanıcı, Avatar'ın olay örgüsünü "klişe" diye nitelendirdi. Bu yorumu destekleyen diğer kullanıcılar da Avatar için "bunaltıcı" ve "sıkıcı" yorumlarını yaptı.

Not Defteri (The Notebook)

Not Defteri, tekrar tekrar parodileri yapılan aşk sahneleriyle akıllara kazınmıştı (New Line)
Not Defteri, tekrar tekrar parodileri yapılan aşk sahneleriyle akıllara kazınmıştı (New Line)


2004'te gösterime giren Not Defteri, romantik film hayranlarının büyük beğenisini toplamıştı. Rachel McAdams ve Ryan Gosling'in oynadığı Not Defteri, ağlatan romantik filmler arasında bir efsane konumuna yerleşmişti.

Reddit kullanıcılarıysa filmin büyük ölçüde abartıldığını düşünüyor.

"Lovebugblues" adlı kullanıcı, başroldeki karakterlerin kimyasının tutmadığını ve aralarında hiç romantizm olmadığını vurguladı. Başka kullanıcılar da filmde "aşk" diye adlandırılan durumun "başarısızlığa mahkum toksik bir ilişki olduğunu" söyleyerek bu fikri destekledi.

Yorum yapanlar, 2000'lerin "büyük aşk" temalı filmlerinin aslında sağlıksız ilişkileri teşviklediğini ekledi.

Titanik

Titanik, 1912'de batan meşhur gemide yaşanan kurgu bir aşk hikayesini anlatıyordu (20th Century Studios)
Titanik, 1912'de batan meşhur gemide yaşanan kurgu bir aşk hikayesini anlatıyordu (20th Century Studios)


James Cameron, 2009'da Avatar'la kendi rekorunu kırana kadar tüm zamanların en çok hasılat elde eden filmi 1997'de çektiği Titanik'ti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Romantizm ve trajedinin bir arada olduğu film, büyük ticari başarısının yanında geniş hayran kitlesi elde etmişti.

Titanik gerek konusuyla gerek "Jack de suyun üstündeki kapıya sığabilirdi" tartışmasıyla yıllardır gündemden düşmeyen bir yapım oldu fakat bu, Reddit kullanıcılarını filmi taşlamaktan geri koymadı.

Forumda adı sık sık gündeme gelen Titanik'i bazı kullanıcılar "vıcık vıcık romantik" veya "sıradan" bulurken bazıları da filmin 3 saat 30 dakika sürmesini eleştirdi.

Özel Bir Kadın (Pretty Woman)

(Touchstone Pictures)
(Touchstone Pictures)


Julia Roberts ve Richard Gere'in başrollerini paylaştığı bir diğer 1990'lar romantik komedi klasiği olan Özel Bir Kadın, vizyona girdiği yılın en çok hasılat yapan filmlerinden biriydi. 

Başta toplumsal sınıflar ve seks işçiliğine dair karanlık bir konusu olması planlanan film, altın kalpli seks işçisinin zengin iş adamına aşık olduğu romantik komediye dönüşmüştü.

"Jenel2583" adlı kullanıcı, filmin beklenmedik konusunun nasıl basit bir romantik komediye döndüğüne dair alaycı bir yorum yaptı. Bazıları da Özel Bir Kadın'ın Külkedisi masalından farkının olmadığını öne sürdü ve filmin sırf Julia Roberts oynadığı için beğenildiğini savundu.

Grease

Grease'de Sandy Olsson'ı canlandıran Olivia Newton, 30 yaşındaydı (Paramount)
Grease'de Sandy Olsson'ı canlandıran Olivia Newton, 30 yaşındaydı (Paramount)


1978'te vizyona giren Grease, romantik komedi müzikallerinde yeni bir dönem başlatmıştı ve o dönem, tüm zamanların en çok hasılat elde eden müzikali olmuştu.

Grease, Olivia Newton-John ve John Travolta'nın karakterleri arasındaki yaş aşkı hikayesi ve eskimeyen şarkılarıyla bir klasik haline gelmişti.

Neredeyse 8 bin Reddit kullanıcısıysa Grease'in tüm zamanların en çok abartılan filmi olduğunu düşünüyor.

Bazı kullanıcılar, filmin çok beğenilen şarkılarının "aşırı sıradan" olduğunu söylemekten çekinmedi. Bazıları da genç karakterleri canlandıran oyuncuların 30 yaşından büyük olmasının çok göze battığına değindi. 

 

Independent Türkçe, Collider, Reddit

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU