Stranger Things oyuncularının final sezonundan ne kadar para alacakları belli oldu

Dizinin popülerliğiyle birlikte oyuncuların ücretleri de fırladı

Netflix'in popüler dizisi Stranger Things'in oyuncularının final sezonundan ne kadar ücret alacağı açıklandı.

Puck News haber sitesine göre oyuncular, Stranger Things'in 5. sezonundan toplamda yaklaşık 80 milyon dolar alacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haberde Stranger Things'in 20 kişilik ana oyuncu kadrosunun görüşmelere birlikte katıldığı belirtildi. Netflix'te Enola Holmes gibi farklı yapımlarda oynayan ve platformla ayrı bir anlaşması olan Millie Bobby Brown (Eleven) ise bu görüşmenin dışında tutuldu.

Ana kadro farklı "kademelere" ayrıldı ve aynı kademedeki oyunculara aynı ücretin ödenmesine karar verildi.

Buna göre ilk sırada dizinin yetişkin oyuncuları Winona Ryder ve David Harbour yer alıyor. Sırasıyla Joyce Byers ve Jim Hopper karakterlerini canlandıran oyuncular 3. sezonda kişi başı 2,8 milyon dolar alırken, bu sezon 9,5 milyon dolar kazanacak.

Stranger Things'de Jim Hopper ve Joyce Byers (Netflix)
Stranger Things'de Jim Hopper ve Joyce Byers (Netflix)


Dizinin başrolünde yer alan çocuk oyuncular Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp ve Finn Wolfhard'la karakteri 4. sezonda öne çıkan Sadie Sink ikinci sırada yer alıyor. Sırasıyla Dustin Henderson, Lucas Sinclair, Will Byers, Mike Wheeler ve Max Mayfield'ı canlandıran oyuncular diziye başladıklarında 12-13 yaşlarındaydı ve ilk sezonda oynayanlar 200 bin dolar civarında para almıştı. Diziyle birlikte yıldızları parlayan genç oyuncular, son sezondan 7 milyon dolardan fazla ücret alacak.
 

Dizide (soldan sağa) Lucas, Will, Dustin ve Mike (Netflix)
Dizide (soldan sağa) Lucas, Will, Dustin ve Mike (Netflix)


Üçüncü kademedeyse Nancy Wheeler, Jonathan Byers, Steve Harrington ve Robin Buckley'yi canlandıran oyuncular yer alıyor. Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery ve Maya Hawke final sezonundan 6 milyon dolar civarında para kazanacak.

4. kademedeki Brett Gelman, Priah Ferguson, Jamie Campbell Bower ve Cara Buono'nun ne kadar kazanacağıysa haberde belirtilmedi. Puck News'a göre Murray Bauman, Erica Sinclair, Vecna ve Karen Wheeler'ı canlandıran oyuncular diğerlerine kıyasla "çok daha az" kazanmaya devam edecek.

Variety'nin geçen yılki haberinde Brown'ın Enola Holmes'un devam filminden 10 milyon dolar alacağı belirtilmişti. Yeni haberlerde Brown'ın Stranger Things'den alacağı ücrete yer verilmedi.

Stranger Things'in son sezonu 8 bölümden oluşacak fakat anlaşılan ücretlerin sözleşmede 10 bölümlük ödeme olarak yazıldığı belirtildi. 

Oyuncuların bölüm başına aldığı ücretin düşük gösterilmesi, diğer dizilerin ücret görüşmelerinde Netflix'e avantaj sağlayacak.

 

Independent Türkçe, IndieWire, PuckNews

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU