Stranger Things'in 5. sezonunun sonu aslında ikinci sezonda yaşanacakmış

Netflix yapımı bilimkurgu dizisinin son sezonu geliştirme aşamasında

Stranger Things'in yaklaşan 5. sezonunun finalindeki olayların aslında ikinci sezonda gerçekleşmesinin planlandığı açıklandı.

Netflix yapımı popüler bilimkurgu dizisinin yaratıcıları Matt ve Ross Duffer ikilisi, bu açıklamayı katıldıkları WGFestival'de yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Duffer Kardeşler, Stranger Things'in geliştirme aşamasındaki 5. ve son sezonundan bahsetmek için etkinlikteydi.

Ross "Birinci sezonun başarısı bizi korkuttu ve ardından bu daha büyük dünyayı inşa etmemiz gerektiğini, dizinin devam edeceğini anladık. Ama çok fazla, ihtiyacımız olandan [5 ya da 10 kat] daha fazla fikir vardı" dedi.

Dizinin yaratıcısı şöyle devam etti:

5. sezon için, o büyük ikinci sezon fikirlerinin birçoğundan yararlanıyoruz... Bir sürü büyük final malzememiz, ikinci sezonda olacağını düşündüğümüz şeylerden alındı.

Önceki haftalarda Netflix, Stranger Things'in 5. sezon prömiyerinin senaryosundan bir fotoğraf yayımlamıştı ve bölümün başlığını ilk kez açığa vurmuştu.

Hayranlar bu başlığın, önemli bir karakterin geçen sezonda öldürülmesine rağmen ileride geri dönebileceğinin işareti olduğuna dair teoriler üretmekte gecikmemişti.
 

Stranger Things'de Millie Bobby Brown (Netflix)
Stranger Things'de Millie Bobby Brown (Netflix)


Duffer Kardeşler bu yıl, hayranlarına yeni bölümlerden ne beklemek gerektiğine dair de bazı fikirler vermişti ve 5. sezonda dizinin geleneklerinden birinin bozulacağını doğrulamıştı.

Başka bir olayda, bazı Stranger Things yıldızları 4. sezondaki bölümlerle ilgili birtakım şikayetlerini ifade ederek yeni sezon için bir istekte bulunmuştu.

Matt ve Ross Duffer ise eleştirilere yanıt vermişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU