Dezenformasyon yasası kapsamında tutuklanan ilk gazeteci serbest bırakıldı

"10 günlük bir esaretin ardından tekrar serbestim. Umarım ne ben ne başka bir gazeteci meslektaşım böyle bir durum yaşamak zorunda kalmaz"

Fotoğraf: Twitter

Yeni dezenformasyon yasası kapsamında tutuklu yargılanan gazeteci Sinan Aygül, avukatının cezaya itiraz etmesinin ardından serbest bırakıldı.

Sinan Aygül, TBMM’den  iki ay önce geçen yasa kapsamında hapis cezası alan ilk gazeteci olmuştu.

Bitlis'te gazetecilik yapan Aygül, iki hafta önce 14 yaşındaki bir kızın polis ve asker tarafından cinsel istismara uğradığı iddiasını Twitter'da paylaşmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aygül, daha sonrasında gönderiyi geri çekmiş ve yetkili makamlarla haberi doğrulatmadan paylaşımda bulunduğu için özür dilemiş ancak saatler sonra tutuklanmıştı.

Aygül, Cuma günü geç saatlerde Twitter'da paylaştığı videoda avukatının ceza kararına itiraz etmesinin ardından mahkeme tarafından serbest bırakıldığını açıkladı.

Aygül videoda "10 günlük bir esaretin ardından tekrar serbestim. Umarım ne ben ne başka bir gazeteci meslektaşım böyle bir durum yaşamak zorunda kalmaz" dedi.

Hükümet yasanın kamuoyunu korumayı amaçladığını ifade ederken, yasanın yoruma açık olan maddeleri muhalefet partileri ve uzmanlar tarafından ifade özgürlüğü açısından endişe verici olarak niteleniyor. 

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU