Will Smith'in "sahibini" oynayan Ben Foster, 6 ay boyunca rol arkadaşının suratına bakmamış

Özgürlüğü için mücadele eden bir köleyi konu alan Emancipation geçen hafta gösterime girdi

Ünlü oyuncu Will Smith, Apple TV+'ta geçen cuma (9 Aralık) yayımlanan son filmi Emancipation'ın çekimlerinde rol arkadaşı Ben Foster'ın kendisinden kaçtığını ve 6 ay boyunca yüzüne bakmadığını anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Facebook Watch'ta yayımlanan Red Table Talk'ta bu hafta sunucu koltuğuna geçen ünlü oyuncu, eşi Jada Smith'in yerini alarak çocukları Trey, Jaden ve Willow'la son filmine dair konuştu.

54 yaşındaki oyuncu, 1860'larda ABD'de özgürlüğüne kavuşmak için mücadele eden Peter adlı köleyi canlandırdığı Emancipation'ın "kariyerinin en yorucu ve dönüştürücü filmi" olduğunu söyledi.

Smith, oyuncuların kamera arkasında da filmdeki rollerine büründüğünü belirtti ve köle sahibi Fassel'ı canlandıran Ben Foster'ın 6 ay boyunca sette yüzüne bakmadığını ekledi:

6 ay boyunca benimle konuşmadı, göz teması kurmadı, tek bir kelime bile etmedi, yokmuşum gibi davrandı. İlk set gününde bana tavrını görünce 'Tamam, bu iş ciddi, burada dalga geçmiyoruz' dedim.

Bir video mesajla bu açıklamaya cevap veren Foster, "Rolüne adapte olmaya çalışan Smith'e alan açmak istedim" ifadesini kullandı.

"Suratıma gerçekten tükürüldü"

Smith sette herkesin rolünü çok ciddiye aldığını anlatmaya devam etti.

Ünlü oyuncu, adını açıklamadığı bir rol arkadaşının üstüne eğilip repliğini söyledikten sonra senaryoda olmamasına rağmen suratına tükürdüğünü söyledi.

Suratına tükürüldüğünü anlatması, Smith'in 2022 Oscar Ödül Töreni gecesinde komedyen Chris Rock'a tokat attığı anları akıllara getirdi.
 

Will Smith, eşinin hastalığı hakkında şaka yapan Chris Rock'ı sahneye çıkıp tokatlamıştı (AP)
Will Smith, eşinin hastalığı hakkında şaka yapan Chris Rock'ı sahneye çıkıp tokatlamıştı (AP)


Olayın ardından ünlü oyuncunun ödül törenlerine 10 yıl boyunca katılması yasaklanmıştı.

"İnsanlıktan çıkarıcı bir deneyim"

Köle rolünü canlandırırken boynuna zincirler takılan ünlü oyuncu, bunun Peter karakterini çok daha iyi anlamasını sağladığını söyledi:

Öz iradeni kaybediyorsun. Adım atmak, hareket etmek, kimsenin suratına bakmak istemiyorsun. Son derece insanlıktan çıkarıcıydı.

Smith, bir keresinde çekimler bittikten sonra 15 dakika boyunca zincirleri boynundan çıkaramadıklarını ve çok korktuğunu anlattı:

Herkes etrafta koşuşturup anahtar arıyordu. Kalbim güm güm atıyordu ve hâlâ çok korkuyordum. Bunun Peter için nasıl olduğunu düşünün; çıplak ayaklarla bu durumdasın ve kimse seni umursamıyor.

Ardından Smith, "Size kölelerin üstünde gerçekten kullanılan insanlık dışı ve cani bazı aletleri" görmek istiyorum dedi ve yanında getirdiği eşyaları masanın üstüne koydu.
 

Willow Smith aletlerden huzursuz oluşunu gizleyemedi (Facebook)
Willow Smith aletlerden huzursuz oluşunu gizleyemedi (Facebook)


Kölelerin kaçmasını engellemek için boyunlarına takılan aleti gören Willow, "Hayır, neden bunu görmemiz lazım ki?" diyerek şaşkınlığını belirtti.

Jaden da "Bu çılgınlık" diye tepki verdi.

Ünlü oyuncu rol için yaklaşık 15 kilo vermiş

Smith, Mayıs 2021'de Instagram'da çekinmeden paylaştığı göbekli fotoğrafıyla gündeme gelmişti.

Ünlü oyuncu fotoğrafın açıklamasında, pandemiden sağlıklı bir şekilde çıkan vücuduna teşekkür etmiş ve "Hayatımdaki en iyi fiziğim" ifadelerini kullanmıştı.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Will Smith (@willsmith)


Facebook yayınında Smith, bu fotoğrafı çektikten sonra Emancipation'daki rolü için hızla kilo vermeye başladığını söyledi.

Fotoğrafta çekildiği sırada 102 kilo civarı olduğunu belirten oyuncu, 88 kiloya kadar düştüğünü aktardı.

Smith, "Rol için fiziksel dönüşüm geçirmek izleyicilere en çok 'Vay canına' dedirten şey" dedi.

Apple TV+'ta yayımlanan Emancipation, kölelikten kaçan birine ait 1863 tarihli "Kırbaçlanan Peter" adlı fotoğraflardan esinlenildi.
 

Peter'ın fotoğrafı 1863'te ABD'nin Louisiana eyaletinde çekildi
Peter'ın fotoğrafı 1863'te ABD'nin Louisiana eyaletinde çekildi


Antoine Fuqua'nın yönettiği filmde Smith ve Foster'ın yanında Charmaine Bingwa ve Gilbert Owuor rol alıyor.

 

Independent Türkçe, Insider, New York Post

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU