"Kanserim, taciz edildim, kardeşim öldü" diyen Grey's Anatomy senaristi yalanlarını itiraf etti: "İlgiye çok alışmıştım"

Elisabeth Finch: Bu benim güvende hissetme, görüldüğümü ve duyulduğumu düşünme şeklimdi

Elisabeth Finch (ortada) senaryoda kullandığı hikayeleri kendi hayatından esinlendiğini söylüyordu (ABC)

19. sezonu yayımlanan dünyaca ünlü hastane dizisi Grey's Anatomy'nin senaristlerinden Elisabeth Finch, özel hayatına dair paylaştığı tüm trajik ayrıntıların yalan olduğunu itiraf etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizinin önemli yazarlarından olan Finch, dikkat çekmek için sağlık sorunlarına dair yalan söylediğinin öne sürülmesinin ardından martta zorunlu izne çıkartılmıştı ve hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Finch'in söylediği yalanlar arasında kansere yakalandığı, erkek kardeşinin intihar ettiği ve kürtaj olmak zorunda kaldığı yer alıyordu.

Haber sitesi The Ankler'a konuşan Finch, kansere yakalanmadığını ve erkek kardeşinin ABD'nin Florida eyaletinde doktorluk yaptığını itiraf etti.

Finch şu ifadeleri kullandı:

34 yaşındayken bir yalan söyledim ve bu, hayatımın en büyük hatası oldu. Bu yalan gitgide büyüdü, büyüdü, büyüdü ve içimde derinlere gömüldü.

2007'de geçirdiği bir kazanın ardından dizi sakatlanan Finch, tedavi sürecinde etrafındaki herkesin onunla ilgilenmesinden çok etkilendiğini söyledi.

Finch, "Tamamen iyileştiğimde bunlar tamamen sona erdi. Derin bir sessizlik oldu. Kimse artık benimle ilgilenmiyordu. O ilgiye çok ihtiyacım vardı" dedi.

2012'de kansere yakalandığını söyleyen Finch, çevresindekilere tedavisi zor olan ve kıkırdak hücrelerinde başlayıp çevresindeki kemiklere yayılan bir tümör türünden mustarip olduğunu anlatmıştı.

Finch, kanser olduğuna inandırmak için o dönem saçlarını kazıtmış ve işe serum takarak gitmişti.

Yazar, yalanlarının nedenini şöyle açıklamaya çalıştı:

Yaptıklarımın tamamen yanlış olduğunu biliyorum. Yalan söyledim ve bunun bir bahanesi yok. Ama hepsinin bir bağlamı var. Bir travma yaşadığınızda uyumsuz bir savunma mekanizması geliştirebiliyorsunuz. Bazıları bir şeyleri unutmak için içki içer, uyuşturucu bağımlıları gerçekliklerini değiştirir. Ben de yalan söyledim. Bu benim güvende hissetme, görüldüğümü ve duyulduğumu düşünme şeklimdi.

Grey's Anatomy'de 2015'te yazarlık yapmaya başlayan Finch, daha önce Vampir Günlükleri (The Vampire Diaries) ve True Blood gibi dizilerde de çalışmıştı.

Finch'in ayrıca kanser yüzünden bir böbreğini kaybettiği ve Vampir Günlükleri için çalışırken cinsel istismara uğradığı hakkında da yalan söylediği ortaya çıktı.

 

Independent Türkçe, The New York Post, Deadline

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU