25 metrelik nesne kumun derinliklerinden yüzeye çıktı

"Bu bir gizem"

Bölgede 25 yıldır bu denli kuvvetli bir erozyon görülmemişti (Volusia County)

ABD'nin Florida eyaletinde bir sahilde Nicole ve Ian Kasırgası'nın neden olduğu erozyonun ardından kumların içinden yüzeye yaklaşan devasa bir nesne bölge sakinlerinin merakını cezbetti.

Volusia County bölgesinde Daytona Beach Shores'ta görülen nesne, büyük oranda ahşap ve metalden yapılmış gibi görünüyor. Yetkililer nesnenin uçtan uca yaklaşık 25 metre olduğunu söylüyor.

Cismin halen incelendiğini aktaran bölge yetkilisi Tamra Malphurs, New York Times'a yaptığı açıklamada, "Bu bir gizem" ifadelerini kullandı:

Pek çok kişi bunun eski bir gemi olduğunu düşünüyor.

Yerel haber sitelerinde ve sosyal medyada nesneyle ilgili çeşitli teoriler ortaya atıldı. Gemi enkazı en popüler teori gibi görünse de yetkililere göre bunun eski iskelenin bir parçası olma ihtimali de var.

Malphurs, sualtı arkeoloji ekiplerini de bilgilendirdiklerini ve en yakın zamanda bölgeyi araştırmalarını istediklerini aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak bu nesneyi kazarak çıkarmak pek kolay bir görev değil. Zira gelgitler yüzünden bazı dönemlerde kazı çalışmaları imkansız hale geliyor.

Florida kıyıları ve kıyı şeritlerinin yapısı, son yıllarda fırtınalar, erozyon ve gelgitler nedeniyle değişiyor. Bu da birçok enkazın yüzeye doğru çıkmasına neden oluyor.

2020'de bölgedeki bir diğer kumsal olan Crescent Beach'te bir çift, kumdan yüzeye doğru çıkıntı yapmış ahşap kirişler ve cıvatalar fark etmişti.

Sualtı arkeologları, bunun 19. yüzyıldan kalma Caroline Eddy adlı bir gemi olabileceğine inanıyor.

2021'de ise bir lise öğrencisi, Florida'nın doğu kıyısı açıklarında, Turtle Trail Kumsalı'nın güneyinde 1715'ten kalma bir altın bulmuştu.

Bu yılın ekim ayında ise bir başka yurttaş St. Augustine'deki bir plajın kumunda yaklaşık 40 bin dolar değerinde bir elmas yüzük bulmuştu.

 

Independent Türkçe, Futurism, New York Times

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU