Avrupa'nın en büyük batarya merkezi açıldı: 300 bin eve yedek enerji sağlayacak

196 MWh'lık tesis yenilenebilir enerji kaynaklarına geçiş için "önemli bir kilometre taşı"

Birleşik Krallık'ın Hull şehri yakınlarındaki Pillswood batarya tesisi, 300 bin eve iki saat boyunca enerji sağlamaya yetecek 196 MWh'a kadar depolama yapabiliyor (Harmony Energy)

Birleşik Krallık'ın (BK) East Yorkshire kontluğunda açılan Avrupa'nın en büyük batarya tesisi, 300 bine kadar eve yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen yedek enerji sağlayacak.

Cottingham'daki Pillswood batarya enerji depolama sistemi, bu kış BK'deki evlerin elektrik sıkıntısı çekeceğine yönelik endişeler nedeniyle planlanandan bir ay önce, pazartesi günü faaliyete geçti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Harmony Energy tarafından işletilen sistem, enerji arzını şebekenin taleplerine göre yapılandırmak için Tesla'nın yapay zeka yazılımını kullanıyor.

İnternet sitesinde yaptığı açıklamada Harmony Energy, "Batarya enerji depolama sistemleri, yenilenebilir kaynaklarından gelen elektrik çıkışını stabilize etme, dengeleme ve daha etkin şekilde kullanılmasını sağlama olanağı sunuyor" diye belirtti.

Bunlar, arz ve talepteki değişikliklere anında yanıt verebilen esnek bir enerji sisteminin anahtarı.

196 MWh kapasiteye sahip olan tesis, 300 bin eve iki saat boyunca elektrik sağlayabiliyor.

Geçen ay BK enerji düzenleyicisi Ofgem, Rusya'nın Ukrayna'yı istilası sonucu, doğalgaz kıtlığıyla ilgili "önemli bir risk" olduğu uyarısını yapmıştı.

BK elektriğinin yaklaşık yarısının doğalgazla çalışan elektrik santralleri aracılığıyla üretilmesi, ülkenin "doğalgaz arzı acil durumuna" girme riski taşıdığı anlamına geliyor.

Açılışın öne çekilmesi, daha soğuk aylarda artan enerji talebinin karşılanmasına yardımcı olabilir.

Harmony Energy yöneticisi Peter Kavanagh, "Enerji kapasitesi bakımından Avrupa'da türünün en büyüğü olan Pillswood projesinin tamamlanması ve enerjilendirilmesi, Harmony Energy Income Trust için önemli bir kilometre taşı ve Trust'ın gelecek yıl gerçekleştirmeyi planladığı 6 benzer projenin ilki" dedi.

Tüm paydaşlar bu projeye kış öncesinde enerji verilmesinin önemini kabul etti ve çok zorlu bir jeopolitik ve küresel tedarik zinciri ortamına rağmen projeyi planlanandan önce teslim etme çabaları için Tesla, G2 Energy ve Northern Powergrid'e teşekkür ediyoruz.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU