Birlikte Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi’nden Kadıköy'de eylem: Sınır dışılara son

“Kimse sebepsiz göçmez”

Fotoğraf: Anadolu Ajansı

Birlikte Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi üyeleri, İstanbul Kadıköy'de bir araya geldi.

Süreyya Operası önünde toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Özgül Saki, göçmenlerin ırkçı ve yabancı düşmanı söylem ve saldırıların hedefi halinde olduğunu savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saki, şunları kaydetti:

Göçmenlere koşulsuz çalışma izni sağlanmalıdır. Göçmen emeğinin ve bedeninin sömürülmesini önlemek üzere yapısal düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Kimse sebepsiz göç etmez. Sınır dışı edilmeler derhal durdurulmalı. Bizler, 'sınır dışılara son, birlikte yaşamak istiyoruz' diyenler olarak, gerek Türkiye'de gerekse uluslararası kamuoyunu, göçmenlerle dayanışmayı güçlendirmeye davet ediyoruz."

"Irkçılıkla mücadeleye çağırıyoruz"

Saki ayrıca şu ifadeleri kullandı:

Göçmenlere koşulsuz çalışma izni sağlanmalı. Yapısal düzenlemeler hayata geçirilmeli. Tüm emek örgütlerini dayanışmaya çağırıyoruz. Dayanışma mahkum edilemez. Bizler birbirimizi ihbar etmeyeceğiz, aksine bir arada duracağız. Ulusal ve etnik kimliklerin ötesinde sınırsız, sınıfsız, sürgünsüz bir dünya inşa edeceğiz. Hangi siyasi eğilim veya medyadan gelirse gelsin ırkçılığı teşhir ediyor ve reddediyoruz. Irkçılıkla mücadele etmeye çağırıyor, göçmenlerin hapsedici tüm baskılara derhal son verilmelidir. Kimse sebepsiz göçmez.

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU