Aydınlık yazarı: "Türk" adını çıkarmak Fincancı'ya ödül olur

"Meclis’te bazı Ak Partililerle görüştüm. Onlar da aynı görüşteler. TTB’den 'Türk' adının çıkarılmak istenmesini eleştirdiler"

Fotoğraf: AA

Aydınlık yazarı İsmet Özçelik, Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) isminden “Türk” kısmının çıkartılmasına dair çalışmalar yürütüldüğünü, bunun yapılmasının “büyük yanlış” olacağını söyledi.

Özçelik, bugünkü köşe yazısında TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın “ordunun kimyasal silah kullandığı” iddiasını dile getirmesinin ardından tutuklandığını anımsattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özçelik yazısının devamında özetle şunları söyledi:

Türk Tabipler Birliği… Adındaki “Türk”ün çıkarılması tartışılıyor. Adalet Bakanlığı bir çalışma yapıyormuş. Büyük yanlış. Bazılarının istediği de bu. “Türk” adından nefret ediyorlar. Bu yapılırsa en çok onlar sevinir. Türk Tabipler Birliği’nden “Türk”ü çıkarmak, Fincancı’ya ödül olur.

İktidarın yapması gereken, TTB’den “Türk”ü çıkarmak değil, TTB’yi Türkiyeci bir kuruluş yapmak. Bunun için doktorlara destek vermek. Meclis’te bazı Ak Partililerle görüştüm. Onlar da aynı görüşteler. TTB’den “Türk” adının çıkarılmak istenmesini eleştirdiler. Neyin amaçlandığını anlayamadıklarını belirttiler. Aklın yolu bir… Umarız bu görüşlerini yukarıya da aktarırlar. İkna ederler…

 

Aydınlık

DAHA FAZLA HABER OKU