"Erkekler kahvehanede zar atıyorlar" diyen Erdoğan'a cevap: Çiftçinin tavla oynayacak keyfi de vakti de yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kadın çiftçilerin ağırlandığı bir toplantıda sarf ettiği belirtilen erkek çiftçilere yönelik sözlerine cevap veren Münir Ballı, "Bütün çiftçiler ne ekeceğiz, mazotu, gübreyi nasıl alacağız derdinde" dedi

Erdoğan'ın erkek çiftçilerin kahvehanede zar attıkları yönündeki sözlerine Türkiye Çiftçiler Birliği Başkanı Münir Ballı (üstte sağda) cevap verdi / Fotoğraf: AA - Türkiye Çiftçiler Birliği

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, dünkü yazısında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Emine Erdoğan'ın öncülük ettiği "Toprağa iz bırakan kadınlar" isimli programa dair bilgiler verdi.

Selvi programın bir bölümüne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığını aktararak "Burada erkeklere bir mesajım var. Ey erkek çiftçiler nerede? Kadınlar yapıyor. Bunlar kahvehanede zar atıyorlar. Size çile... Onlar ise kahvehanede zar atıyorlar" diye konuştuğunu yazdı.

Bazı kadınların kocalarını korumak istediğini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi: 

"Erdoğan, 'Bak toz kondurmuyor' diye karşılık verdi. Belli ki onlar hayırlı kocalar. O arada, 'Hayat müşterek' diyen kadınlar oldu. Cumhurbaşkanı, 'Hayat müşterek de kadın da erkek de tarlada olursa hayat müşterek."

 

ballı.PNG
Traktörüyle iş yaparken ulaştığımız Münir Ballı, çiftçilerin bugünlerde mazot ve gübre parasını nasıl karşılayacaklarını düşündüklerini söyledi / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Ballı'dan Erdoğan'ın sözlerine tepki

Erdoğan'ın göndermesine dair değerlendirmesini öğrenmek amacıyla Türkiye Çiftçiler Birliği Başkanı Münir Ballı'yı aradık.

Ballı, 2014 yılında yerel seçimlerde AK Parti'den Çankaya Belediye başkan aday adayı olmuştu.

Traktörüyle iş yaparken ulaştığımız Ballı, Erdoğan'ın erkek çiftçilere sözlerine içerlendiğini söyledi.

Erdoğan'a hitaben "Biz de Sayın Cumhurbaşkanı'na soruyoruz: Çiftçiler bas bas bağırıp, ekin ekemeyecek hale gelirken kendisi neredeymiş?" diyen Ballı şunları kaydetti: 

Doğu Karadeniz'de özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketi Rize'de oranın geleneklerine göre kadınlar bahçede çalışırken, erkekler kahvehanede oturuyor olabilir. Oralara bakarak böyle konuşmuştur belki ama Ege, İç Anadolu, Akdeniz ve diğer bölgelerde tarlada çalışan ya çok azdır ya da hiç yoktur. Bu bölgelerde tarlada erkekler çalışır.

Tavlanın bir keyif oyunu olduğunu söyleyen Münir Ballı, "Çiftçinin tavla oynayacak keyfi de vakti de yok. Bütün çiftçiler ne ekeceğiz, mazotu, gübreyi nasıl alacağız derdinde" diyerek sözlerini bitirdi.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU