Erdoğan: Ey erkek çiftçiler, neredesiniz?

"Kahvehanede zar atıyorlar”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erdoğan, Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan ve yerli olarak geliştirilen elektrikli traktörün deneme sürüşünü gerçekleştirdi. (Fotoğraf: AA - 26.07.2019)

Hürriyet gazetesi yazarlarından Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ey erkek çiftçiler nerede? Kadınlar yapıyor. Bunlar kahvehanede zar atıyorlar. Size çile... Onlar ise kahvehanede zar atıyorlar” dedi.

Selvi, bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Emine Erdoğan’ın öncülük ettiği “Toprağa iz bırakan kadınlar” isimli programa katıldığını yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Programın bir kısmına Erdoğan'ın da katıldığını yazan Selvi’nin köşesinin bir kısmı şöyle:

Tiyatrocu çiftçimiz Ümmiye Koçak ve arkadaşları sergileyecekleri tiyatroya uygun folklorik giysiler içindeydi.  Ümmiye Koçak, Erdoğan’a, “Ben Kara Fatma’yım, hem çiftçilik yapıyoruz hem de sanat yapıyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı diğer kadınlara dönüp, “Kara Fatma” diye karşılık verince hep bir ağızdan, “Bizde Kara Fatmalar çok Cumhurbaşkanım” diye karşılık verdiler.

Tam o sırada CNN Türk’ün başarılı ismi Fulya Öztürk, “Sayın Cumhurbaşkanım, hepsinin hikâyesi faklı. İlham veren hikâyeleri var. Ne demek istersiniz?” diyerek mikrofonu uzattı. Erdoğan bir konuştu pir konuştu ama erkeklere taş attı. “Burada erkeklere bir mesajım var. Ey erkek çiftçiler nerede? Kadınlar yapıyor. Bunlar kahvehanede zar atıyorlar. Size çile... Onlar ise kahvehanede zar atıyorlar” dedi.

Bazı kadınlar kocalarını korumak istedi. Erdoğan, “Bak toz kondurmuyor” diye karşılık verdi. Belli ki onlar hayırlı kocalar. O arada, “Hayat müşterek” diyen kadınlar oldu. Cumhurbaşkanı, “Hayat müşterek de, kadın da erkek de tarlada olursa hayat müşterek” diye tamamladı.

Cumhurbaşkanı programında olmadığı halde sürpriz yaparak gelmişti. Belli ki programları da sarktı. Zaten sonunda kendisi, “Üç saattir bekleyenler var” dedi. Ama Cumhurbaşkanlığı görevlilerinin programı sonlandırmak için yaptığı girişimlere Erdoğan, “Ben bir daha bu kadar kadınla sohbet edebilir miyim” diyerek engel oldu.

Bu arada kadınlar fotoğraf çektirmek ya da kendi çalışmalarını anlatmak için Cumhurbaşkanı’na, “Başkanım, buraya bakar mısın?”, “Başkanım beni dinler misin?” diye sesleniyordu. Erdoğan hepsini dinledi. “Sizin için geldim” diyenlere, “Ben de sizin için buradayım” diye karşılık verdi.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU