Erdoğan Amasra'da: Biz kader planına inanmış insanlarız, bunlar her zaman olacaktır

Amasra'daki maden faciasının yaşandığı yerde incelemelerde bulunan Erdoğan, soruşturmanın çok yönlü olarak başladığını belirterek, "Artık madenlerimizde risk görmek istemiyoruz" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün meydana gelen patlama sonucu 40 işçinin hayatını kaybettiği Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesi'ne ait maden ocağında incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan patlamada yaralanan işçileri de ziyaret etti.

İncelemeler sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erdoğan, patlamanın yaşanmasının ardından kaza mahalindeki çalışmalara hemen başlandığını belirterek, " Arama kurtarma faaliyetleri yürütülürken bir yanda da yaralı işçilerimiz çeşitli illerimizdeki sağlık kuruluşlarımıza nakledilmiştir. Tüm kurumlarımız bir an önce işçilerimize ulaşmak için adeta zamanla yarışmışlardır. Bakanlıklarımız olay yerine gelen çalışmaların koordinasyonlarını yürütmüşlerdir" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kendisinin de sürekli olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile irtibat halinde olduğunu ve gece boyunca bilgi aldığını belirten Erdoğan, "Yapılması gereken, atılması gereken adımları sürekli atmanın peşinde olduk. Diyarbakır programımızı iptal ederek Amasra'da çalışmaları yerinde görme kararı aldık. Sorumluluların kimler olduğu soruşturmayla ortaya çıkacaktır. Bu soruşturmalar çok yönlü olarak başlamıştır" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, göçük altında kalan son işçiye de ulaşıldığını ifade ederek," Şu anki önceliğimiz işçilerimize ulaşmaktı. 41'inci işçimize ulaştık. O da rahmetli olmuş. Merhumlarımızın sayısı böylece 41 oldu. Hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz" diye konuştu.

"Artık madenlerimizde risk görmek istemiyoruz"

Erdoğan, madencilik risklerine de dikkat çekerek şunları söyledi:

Artık madenlerimizde risk görmek istemiyoruz. Bu alandaki sendika kolunda faaliyet gösteren arkadaşlarımız son 1 ay içinde ocağa indiler, yerinde tetkiklerini yaptılar. Bizim ocaklarımızın içinde Amasra Kömür İşletmeleri bizim en ileri imkanlara sahip ocak olmasına rağmen, birileri dalga geçebilir ama biz kader planına inanmış insanlarız. Kader planına inandığımız için bunun dünü, bugünü, yarını olmayacaktır. Bunlar her zaman olacaktır.

Erdoğan konuşması sonrası, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hayatını kaybedenler için dua etti.

Çalışmalar hakkında bilgi alan Erdoğan, daha sonra, patlamada hayatını kaybeden Rahman Özçelik için Makaracı köyünde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada "24 saati bulmadan neticeye varmış olmamız bizleri bu noktada rahatlattı. Çünkü Soma'da biliyorsunuz çok uzun sürdü ama burada 24 saati bile bulmadan 41 şehidimize hamdolsun ulaştık. Tabii yaralılarımız var onların da takipçisiyiz. Gerek devlet olarak gerek bakanlıklar olarak hepimizin belli destekleri olacak. Bir de bizim yasal olarak vermemiz gereken destekleri de bu süreç içinde vereceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU