Bartın'da maden ocağında patlama: Can kaybı sayısı 41'e yükseldi

Patlamada şu ana kadar 41 kişi hayatını kaybetti. 11 yaralanın ise tedavileri devam ediyor

Fotoğraf: AA

Türkiye, 14 Ekim Cuma akşamı Bartın’da meydana gelen maden ocağı patlamasıyla sarsıldı.

En eski maden işletmeleri arasında yer alan Amasra Taşkömürü İşletme Müessesinde saat 18.45 sularında henüz nedeni belli olmayan kısmi bir patlama meydana geldi.

Bartın Valiliği patlamanın eksi 300 kotunda gerçekleştiğini ve olay yerine tüm ekiplerin seferber edildiğini bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Patlamanın gerçekleştiği andan bu yana can kayıpları sayısı artarken, göçük altında kalan madenciler içinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Bartın'da açıklamalarda bulundu.

Can kaybı sayılarına ilişkin bilgi veren Soylu, "Sabah saat 07.30 itibariyle gece yaptığımız 26 şehidimizin açıklamasından sonra 14 şehidimize daha ulaştık. Yani 40 şehidimize ulaşmış olduk" dedi.

Faciadan kurtulan 11 yaralının da hastanelerde tedavi gördüğünü belirten Soylu, "6'sı İstanbul'da, 5'inin 3'ü Bartın Devlet 2'si ise özel hastanede. Birisi taburcu oldu. 110 madencimizden 58 madencimiz de kimisi kendi imkanlarıyla büyük bir bölümü de kurtarılmış oldu. Bir madencimizle ilgili belirsizliğimiz var. Arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. 40 madencimizin de kimliği belirlendi. 26 şehidimizin kimliği ifade etmiştik. Biraz sonra da şehidimizin kimliğini de kamuoyuyla paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Can kaybı sayısı 41'e yükseldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün patlamanın yaşandığı Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesi'ne ait maden ocağında incelemelerde bulundu.

Burada açıklama yapan Erdoğan, göçük altında kalan son işçinin de cansız bedenine ulaşıldığını belirterek, can kaybı sayısının 41'e yükseldiğini bildirdi.

Çalışmalar tamamlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bartın’da dün akşamdan beri devam eden arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bartın'da dün akşamdan beri devam eden arama kurtarma çalışmalarımızı tamamladık. 41 madenci kardeşimiz hayatını kaybetti. Bütün kurumlarımızla tüm ailelerimizin, Bartın'ımızın yanındayız. Rabb'im böyle acıları bir daha yaşatmasın" ifadesini kullandı.

Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında dün 18.15 sularında patlama meydana gelmişti.

Bakan Dönmez, patlama sonrası yaptığı açıklamada, ilk değerlendirmelerin grizu patlaması olduğu yönünde olduğunu belirtmişti.

 

Independent Türkçe, AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU