Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri'nin yaratıcısı "Sauron ikinci sezonda Walter White gibi olacak" dedi

Yüzüklerin Efendisi'nin spinoff'u büyük bir sürprizle ilk sezonunu tamamladı

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri (The Lord of the Rings: The Rings of Power) dün (13 Ekim) yayımlanan 8. bölümüyle sezon finalini yaptı.

*Bundan sonrası spoiler içerir, bizden uyarması*

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk sezon, Sauron'un kimliğinin ortaya çıkmasıyla sona erdi.

Dizinin The Hollywood Reporter'a konuşan yaratıcıları J.D. Payne ve Patrick McKay, böylece sonraki sezonu Karanlık Lord üstüne kurmaya başlayabileceklerini belirtti.

McKay, Halbrand'ın Sauron olduğunun açıklanması hakkında şunları söyledi:

Sauron artık sadece Sauron olabilecek. Tony Soprano veya Walter White gibi.

Dizinin yaratıcısı, Sauron'un ortaya çıkan şaşırtıcı kimliğini "Onun sadece bir kötüden daha fazlası olduğunu ve karakterin karmaşıklığını göstermek istedik" diye açıkladı.

McKay şöyle devam etti:

Bunu ilk sezonda yapsaydık diğer her şeyi gölgede bırakacaktı. Yani ilk sezon Batman Başlıyor (Batman Begins) gibiydi ve devamı Kara Şövalye (Dark Knight) gibi olacak. Gerçekten çok heyecanlıyız.

Yaratıcıların daha önce yaptıkları bir açıklamada Sauron'un dizide gizli şekilde de olsa yer alacağını söylemesinin ardından izleyiciler Karanlık Lord'un kimliği hakkında tahminler yapmaya başlamıştı.

Bu sırrı açıklamayı son bölüme bırakan yaratıcılar, ilk sezonu karakterleri ve dizi evrenini geliştirmek için kullanmayı tercih ettiklerini belirtti.

J.R.R. Tolkien'in yarattığı Orta Dünya'nın İkinci Çağı'nda geçen Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri'nin ilk sezonu Prime Video'dan izlenebilir.

 

Independent Türkçe, Hollywood Reporter, CBR

DAHA FAZLA HABER OKU