Güç Yüzükleri, Tolkien okurlarını ikiye böldü

Kitap serisinin hayranları yeni Orta Dünya dizisi üzerinde hemfikir olamadı

(Prime Video)

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri (The Lord of the Rings: The Rings of Power), J.R.R. Tolkien okurlarında derin bir fikir ayrılığı yarattı.

Amazon'un büyük bütçeli dizisinin ilk iki bölümü, 2 Eylül Cuma günü Prime Video'da gösterime girdi.

J.R.R. Tolkien hayranları, Orta Dünya tarihinin Peter Jackson'ın Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings) üçlemesinden binlerce yıl öncesinde geçen dönemine ışık tutan yeni projeyi hemen izlemeye koyuldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Doğal olarak, Tolkien okurları diziyle ilgili şahsi yargılarını paylaşmak için acele ediyor. Görünüşe göre de Güç Yüzükleri, hayranları tam ortadan ikiye bölüyor.

İlk olarak, övgüler. Birçoğu, dizinin onu tüm zamanların en pahalı dizilerinden biri yapan maliyetli bütçesinin, yapımın gözler önüne serdiği etkileyici görsellerle karşılığını verdiği konusunda hemfikir.

@Psidestep1919, ilk iki bölüm hakkında şunları söyledi:

Güç Yüzükleri'nde şimdiden sevdiğim şey şu ki Amazon'dan aldıkları paranın kesinlikle tamamını sahnelere yatırmışlar gibi duruyor. Fena halde güzel görünüyor.

@marklee3d ise şöyle ekledi:

Güç Yüzükleri, Tolkien dünyasının hissiyatını yakalamakta harika bir iş çıkarmış. Zorluk, daha önce olmayan yerde ikna edici bir hikaye yaratmaktır. Dizinin başarısı bunu kotarmasında yatıyor.

Tolkien "ruhunun" yakalandığı konusunda hemfikir olan @suzannahtweets şunları yazdı:

Tüm hikayenin küçük detaylarıyla, serinin ruhuyla ilgilendiğimden çok daha az ilgileniyorum. Ve Peter Jackson'ın TÜM filmlerinde Tolkien ruhunu temelde yanlış anladığını düşünsem de şimdilik GÜÇ YÜZÜKLERİ'ndeki ruh son derece Tolkien'e özgü hissettiriyor.

Twitter'da başka bir yerde, "sertifikalı Tolkien ineği" @jherskovic de şunları yazdı:

En azından 1. Bölüm'e dayanarak, size Güç Yüzükleri'nin iyi olduğunu söylemek üzere buradayım. Bu konuda rahatladım VE mutluyum.

Ancak bazıları dizinin "budalaca" hissettirdiğini ve "korkunç" diyaloglar içerdiğini savunurken, kimileri "Tolkien'in kendisinin" diziden "utanacağını" öne sürdü.
 

Güç Yüzükleri
"Yüzüklerin Efendisi" dizisi "Güç Yüzükleri" şimdi Prime Video'da (Prime Video)


@thirdeldest ise "Güç Yüzükleri, Tolkien'in mirasındaki lekedir ve silinmelidir" derken, @sturgeons_ Law dizinin yazarın ruhunu yakaladığı fikrine katılmıyordu.

"Güç Yüzükleri tam olarak nasılsa öyle görünüyor, son derece pahalı bir hayran kurgusu" dedi ve ekledi:

Yapım tasarımı iyi, bazı oyunculuklar iyi, vs. ama temelde tarz veya kalibre olarak Tolkien değil.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU