Enginyurt: Güvenlik gerekçesi ile Peker ile görüştürülemeyeceğimizi öğrendim; BAE’ye gidemiyorum

Enginyurt, “Seçime 2 ay kala Peker’in paylaşım yapabilmesini beklememiz en iyi ihtimal ile safdillik olacaktır” dedi

Fotoğraf: AA

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, organize suç örgütü liderliği gerekçesiyle aranan, yaptığı açıklamalarla gündem oluşturan Sedat Peker'le görüşmek için Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) uçak bileti aldığını ancak güvenlik gerekçesiyle Peker ile görüştürülemeyeceğini bu yüzden seyahatini ertelediğini açıkladı.

Enginyurt sosyal medya hesabından uçak biletini paylaştı.

“Halkımıza söz verdiğim üzere Peker’in bulunduğu BAE’ye gitmek için iki görevli arkadaşımla beraber biletlerimizi aldık. Ancak güvenlik gerekçesi ile Peker ile görüştürülemeyeceğimizi öğrendim. Bu yüzden bu gece BAE’ye gidemiyorum” diyen Enginyurt şunları kaydetti:

Bir şeylerin değiştiği apaçık ortadadır. Peker bizim ülkemizin vatandaşıdır ve halkımızın neredeyse tamamına yakını Peker’in paylaşımlarını beklemekte ve sözlerine inanmaktadır.

"Seçime 2 ay kala Peker’in paylaşım yapabilmesini beklememiz safdillik"

Muhalefet partileri olarak bu durumu görmezden gelemeyeceklerini kaydeden Enginyurt, “Halkımızın Peker’in ifşalarını öğrenebilmesi için Peker’e uygulanan dijital ve fiziksel tecritin kaldırılması için gayret sarfetmemizin tüm muhalefet partilerinin görevi olduğuna inanıyorum. Bu şartlarda seçime 2 ay kala Peker’in paylaşım yapabilmesini beklememiz en iyi ihtimal ile safdillik olacaktır” dedi.

Enginyurt şöyle devam etti:

Tekrardan söylemek istiyorum halkımız Peker’in ifşalarını öğrenmek istemektedir. Bu konuda muhalefet partileri olarak mücadele etmek bizim görevimizdir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU