Dünyanın En Şanslı Kızı'nı izleyenler, Netflix'i tetikleyici uyarısı eklemeye çağırıyor

Kullanıcılar platformu "ihmalkar olduğu" için eleştiriyor

(Netflix)

Netflix kullanıcıları Dünyanın En Şanslı Kızı'nı (Luckiest Girl Alive) izlemeyi planlayanlar için uyarılar paylaşıyor.

Jessica Knoll'un 2015'te çıkan romanından uyarlanan yeni film, Mila Kunis'in korkunç bir silahlı lise saldırısıyla ilgili geçmiş travmasıyla yüzleşen baş karakterini takip ediyor.

15 yaş ve üstü için uygun sayılan filmi 6 Ekim Cuma günü vizyona girmesinden bu yana izleyenler, Twitter takipçilerini filmin birçok kişinin tetikleyici bulabileceği "rahatsız edici" sahnelere sahip olduğu konusunda uyarıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netflix, film başladığında ekranın üst kısmında Dünyanın En Şanslı Kızı'nın "cinsel şiddet" ve "tehdit" içerdiğinden kısaca bahsediyor. Fakat birçok kullanıcı bunun yeterli olmadığına inanıyor ve filmin "şiddetli cinsel saldırı sahneleri" içerdiğinin daha açık belirtilmesi gerektiğini söylüyor.

Bir izleyici, "Netflix, Dünyanın En Şanslı Kızı için dev bir tetikleyici uyarısı eklemeyerek gerçekten ihmalkar davranmış" diye yazdı.

Başka bir aboneyse şunları ekledi:

Netflix'te dünyanın en şanslı kızını izlemek isteyen herkes dikkat etsin. Film tetikleyici, ağır ve cinsel şiddet sahneleri çok canlı. Böyle yapmalarından nefret ediyorum çünkü tetikleyici uyarısı yoktu.

Bir kullanıcı, "Netflix'in dünyanın en şanslı kızı açıklamasına aldandım" dedi ve şöyle yazdı:

Tetikleyici uyarısı yok, başka uyarı yok, hiçbir şey yok.

 

 

 

 



Netflix daha önce de benzer tartışmalarla karşılaşmıştı.

Mart 2017'de Ölmek İçin 13 Sebep'in (13 Reasons Why) gösterime girmesi üzerine, dizi genç intiharı meselesini incelikle ele alıp almadığı konusunda tartışmalara yol açmış ve akıl sağlığı kuruluşları tarafından ağır biçimde eleştirilmişti.

Mila Kunis
Mila Kunis, "Dünyanın En Şanslı Kızı"nda​​​​​​​ (Netflix)

 

O zamanlar okulların diziyle ilgili ebeveynleri uyaran mektuplar gönderdiği bildirilmiş, bu da dizinin yapımcılarının tartışmalı sahneyi dahil etme kararlarını savunmasına yol açmıştı.

Connie Britton, Scoot McNairy ve Finn Wittrock’un başrollerini paylaştığı Dünyanın En Şanslı Kızı, şu anda Netflix’te yayında.



​​​​​​​* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU