Netflix tepkilerin ardından seri katil Jeffrey Dahmer dizisindeki LGBTQ etiketini kaldırdı

Dizi, Dahmer'in kurbanlarının akrabalarından da sert eleştiriler almıştı

Netflix, ABD'nin ünlü seri katili Jeffrey Dahmer'in hayatını anlatan biyografik dizisi Canavar: Jeffrey Dahmer'in Hikayesi'nden (Monster: The Jeffrey Dahmer Story) LGBTQ etiketini kaldırdı.

Dizi, ABD'de 1978'den 1991'e kadar en az 17 erkeği vahşice öldüren Jeffrey Dahmer'in hikayesini konu alıyor.

21 Eylül'de gösterime girdiğinde ana karakter Dahmer gey olduğu için LGBTQ kategorisine dahil edilen dizi, 23 Eylül itibarıyla bu sınıflandırmadan çıkarıldı.

Dizide LGBTQ'nun yanında "kaygı uyandıran", "psikolojik", "korku" "karanlık" gibi etiketler yer alıyordu.

Normalde Heartstopper ve Sex Education gibi LGBT+ karakterleri olumlu şekilde odağına alan yapımları öne çıkarmak için kullanılan etiketin seri katil dizisine eklenmesi tepki toplamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir TikTok kullanıcısı, "Beklediğimiz temsil bu değil" diyerek diziyi eleştirmişti.

Başka biri de "Netflix, Dahmer'in dizisini LGBTQ etiketi altında değerlendirirken bir kere daha düşünmenizi rica ediyorum" yazmıştı.

Dizinin aldığı tek ciddi eleştiri bu değildi; Dahmer'in kurbanlarından Errol Lindsey'nin akrabası geçen hafta "Bu diziler bize travmalarımızı tekrar tekrar yaşatıyor" diyerek gerçek suç türü yapımlara tepki göstermişti.

Bu akrabanın paylaşımları Twitter'da kısa sürede viral oldu ve seri katil dizileri hakkındaki tartışmaları yeni bir noktaya taşıdı.

Öte yandan Canavar: Jeffrey Dahmer'in Hikayesi ilk haftasında 196,2 milyon saat izlenmeyle Kore dizisi Squid Game'in rekorunu geçti.

 

Independent Türkçe, Variety, Metro

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU