GPS'in yanlış yönlendirdiği adam, köprüden aşağı düşerek hayatını kaybetti

Aile üyeleri yaşanan trajediyi "önlenebilir" olarak nitelendirdi

47 yaşındaki Phil Paxson, GPS kullanırken köprüden aşağı uçarak hayatını kaybetti (Bass-Smith Cenaze Evi)

Ailesi, GPS'inin hatalı yönlendirmesi yüzünden köprüden aşağı uçan 47 yaşındaki babanın yasını tutuyor.

Kayınvalidesi Linda McPhoee Koeing'in Facebook'taki son paylaşımına göre Phil Paxson 29 Eylül akşamı hayatını kaybettiğinde, kızının Kuzey Karolina'ya bağlı Hickory şehrindeki 9. yaş gününden arabayla eve dönüyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koeing, Paxson'ın karanlık ve yağmurlu havada yönünü bulmak için GPS kullanırken "nehre kapılmış" bir köprüden aşağı düştüğünü söyledi.

WSOCTV'nin pazartesi günü bildirdiği gibi, köprü birkaç yıl önce bir fırtınada suya kapılmış ama bakımını yapan ne Kuzey Karolina eyaleti ne de Hickory şehri olduğu için onarılmamıştı.

Habere göre, Kuzey Karolina Eyalet Otoyol Devriyesi de vandallar önceki işaretleri kaldırdığı için sürücüleri ani düşüş konusunda uyaran herhangi bir bariyer bulunmadığını açıkladı.

Aile, yerel yetkililerin alabileceği önlemler düşünüldüğünde Paxson'ın ölümünün "önlenebilir" olduğunu söyledi. Koeing, Facebook'ta şunları yazdı:

Yol, 47 yaşında iki kız babası bir adamın ölümünü önleyecek herhangi bir bariyer veya uyarı işaretinden yoksundu.

Koening "Ailesi ve arkadaşları onu çok özleyecek. Tamamen önlenebilir bir kazaydı" diye ekledi.

Ölümünün acısını yaşıyoruz.

Paxson'ın eşi Alicia Paxson ise önceki günlerde WSCOTV'ye şunları söylemişti:

Öyle görünüyor ki küçücük bir tedbir hayatını kurtarabilirdi. Kimse sorumluluk almak istemedi. 9 yıldan uzun süredir bu nasıl böyle olabildi, anlamıyorum.

Yaşanan trajedinin ardından polisler WSCOTV'ye, Paxson'un saat 23.00'te köprüden uçtuğunu ama aracı 2020 model Jeep Gladiator'ün sabah saat 9.45 sularında bulunduğunu söyledi.
 


Yerel haber kanalının bildirdiğine göre, Kuzey Carolina Ulaştırma Bakanlığı'ndan gelecekteki ani düşüşlere karşı sürücüleri uyarmak için köprüye bariyerler koyması istendi.

Otoyol Devriyesi'nden Çavuş Brian Black, WSCOTV'a "Birileri bu bölgeye bir tür bariyer veya barikat kurmalıydı. İmarcı, burası özel mülk. Eyalet korumasında değil" dedi.

Köprüden kimin sorumlu olduğu belirsiz olsa da Paxson'ın ailesi cenazeyi ve diğer masrafları desteklemek için bir GoFundMe (kitlesel fonlama platformu) düzenledi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU