İranlı yönetmen Ghobadi Türkiyeli sanatçılara seslendi: Desteğiniz müthiş bir etki yaratabilir

Ghobadi, “Eğer İran’daki sanatçılar sizin sesinizi duyarsa kendi insanlarını desteklemek konusunda daha cesur olacaklar” dedi

İran’da Mahsa Amini'nin ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolar devam ediyor.

Devlet televizyonun haberine göre en az 35 kişinin öldüğü olaylarda çok sayıda gösterici ve güvenlik görevlisi yaralandı.

"Sarhoş Atlar Zamanı" ve "Kaplumbağalar da Uçar" gibi filmleriyle dünyaca tanınan İranlı Kürt yönetmen Bahman Ghobadi sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda Türkiyeli sanatçılardan bu konuda destek istedi.

“Size ihtiyacımız var” diyen Ghobadi, “Desteğiniz sivil protestolar için müthiş etki yapabilir. Lütfen İranlıların yanında durun” ifadelerini kullandı.

Ghobadi, yayınladığı videoda şu ifadeleri kullandı: 

Türkiye'de sevgili sanatçılar, erkek kardeşlerim, kız kardeşlerim. Bildiğiniz gibi İran halkı sizi çok seviyor. Sizi kardeşleri gibi görüyorlar. Bizler komşuyuz, aynı kandanız. Şu an desteğiniz sivil protestolarda müthiş bir etki yaratabilir. Lütfen İranlıların yanında durun. Eğer İran’daki sanatçılar sizin sesinizi duyarsa kendi insanlarını desteklemek konusunda daha cesur olacaklar. Size ihtiyacımız var. Biz biriz. Hepinizi seviyorum.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU