Yeni Zelanda Başbakanı Ardern: Annelik ve liderliğe dair en iyi tavsiyeyi Kraliçe II. Elizabeth'ten aldım

Ardern, merhum hükümdarın cenaze töreni için Birleşik Krallık'a yaptığı ziyaret sırasında Kraliçe'yle ilk görüşmesini anlattı

Jacinda Ardern 19 Nisan 2018'de Buckingham Sarayı'nda Kraliçe II. Elizabeth'le görüşmüştü (Reuters)

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, anneliğe dair aldığı en iyi tavsiyenin Kraliçe II. Elizabeth'ten geldiğini söyledi.

Merhum hükümdarın resmi cenaze töreni için Birleşik Krallık'a giden Ardern, BBC'yle  yaptığı bir röportajda Kraliçe'yle ilk görüşmesinden bahsetti.

BBC'nin Sunday With Laura Kuenssberg programında konuşan Ardern, Kraliçe'ye hem anne hem de lider olmayı nasıl başardığını sorduğunu anlattı:

Örneğin ona, yeni bir başbakan olmanın yanı sıra aklımdaki şeylerden birinin de başbakan ve anne olmak olduğunu sordum.  Ona 'Bunu nasıl başardınız?' diye sordum. O da bana 'Sen sadece devam et' dedi.

O sırada hamile olan Ardern, bunun aldığı en iyi tavsiye olduğunu söyledi.

"Ve bu aslında muhtemelen alabileceğim en iyi ve bence en gerçekçi tavsiyeydi. Her günü olduğu gibi yaşamalısınız. O da öyle yaptı" dedi Ardern.

"Ama ona büyük saygı duyuyorum çünkü artık bir anne ve lider olmanın ne gerektirdiğini görüyorum ve o bunu benden çok daha fazla yaptı" diye ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni Zelanda, 15 İngiliz Milletler Topluluğu ülkesinden biri olmaya devam ediyor, bu da Kral III. Charles'ın artık bu ülkelerin devlet başkanı olduğu anlamına geliyor.

Geçen hafta Ardern, Yeni Zelanda'nın kendi yaşam süresi içinde bir cumhuriyet olmasını öngördüğünü söylemesine rağmen hükümetinin Kraliçe'ye saygıdan dolayı bunu yapmaya çalışmayacağını da sözlerine ekledi.

Ardern, "Muhtemelen birkaç yıldır süren bir tartışma var" dedi:

Mesele sadece hız ve bu tartışmanın ne kadar yaygın bir şekilde gerçekleştiği. Görüşümü birçok kez açıkça ifade ettim. Yeni Zelanda'nın zaman içinde varacağı yerin (cumhuriyet olmak) olduğuna inanıyorum. Bunun ben hayattayken gerçekleşmesinin muhtemel olduğuna inanıyorum.

Pazar günü yaptığı açıklamayı yineleyen Ardern, Birleşik Krallık'la bağların zaman içinde ilişkiler geliştikçe devam edeceğini söyledi.

"Sanırım Kraliçe'nin kendisi bile ilişkilerimizde zaman içinde meydana gelen evrimi gözlemleyip kabul etti" dedi.

Benim gözlemim, ilişkimizde bir evrim yaşanmaya devam edeceği yönünde. Bunun hızlı ya da yakın zamanda olacağını sanmıyorum ama yaşamım boyunca sürecek.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU