Jacinda Ardern, "Kraliyet'teki çatlak, Yeni Zelanda'nın durumunu etkiler mi?" sorusuna yanıt verdi

Prens Harry ve Meghan Markle'ın Kraliyet'e dair yaptığı açıklamalar büyük yankı uyandırmıştı

2018'de Yeni Zelanda'ya ziyarette bulunan Prens Harry ve Meghan Markle verdikleri röportajda Kraliyet'e dair çarpıcı açıklamalar yapmıştı (Pool)

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Kraliçe II. Elizabeth'in hükümdarlığı altındaki ülkesinin yakın zamanda anayasal statüsünün değişerek bir cumhuriyet haline gelmesi ihtimalinin düşük olduğunu söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Television New Zealand'ın haberine göre bir muhabir Ardern'e, Prens Harry ve Meghan Markle'ın Oprah Winfrey'e verdikleri röportajla ortaya çıkan Kraliyet tablosunun Yeni Zelanda ve Britanya arasındaki anayasal bağları etkileyip etkilemeyeceğini sordu.

Ardern soruya verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı:

Daha önce Yeni Zelandalıların anayasal düzenlemelerimizde önemli bir değişiklik olmasını istediklerini hissetmediğimi söylemiştim ve bunun kısa sürede değişmesinin mümkün olduğunu sanmıyorum.

Harry ve Meghan çiftinin Yeni Zelanda'da yaşamaya dair araştırmada bulunup bulunmadığına yönelik soruyaysa Ardern bildiği kadarıyla çiftin resmi olarak böyle bir çalıma içinde olmadığını söyledi. 

Bununla birlikte Ardern'e çiftin 2018'de ülkeyi gezmek için gelmesinden bu yana Meghan Markle'la kişisel ilişkileri sorulduğundaysa, Yeni Zelanda Başbakanı iletişim halinde olduklarını söyledi. 

Geçmişte zaman zaman görüştüğümü söyleyebilirim. Ancak bence nihayetinde burada sorulanlar doğrudan Harry ve Meghan'ın cevap vereceği konular. Bunlar kişisel yaşamları ve kararlarıyla ilgili meseleler ve bence başka birinin yorumunu hak etmiyor.

 

Independent Türkçe, Television New Zealand

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU