İsrail Savunma Bakanı Gantz: İran, Suriye'deki tesislerde gelişmiş silahlar üretiyor

Gantz, "İran, Suriye'deki bazı askeri fabrikaları, bölgedeki Hizbullah ve İranlı milisler için hassas füzeler ve gelişmiş silahlar üreten bir altyapıya dönüştürdü" dedi

Fotoğraf: AA

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Suriye’deki 10 askeri tesise ait haritalar paylaşarak, İran’ın bu tesislerde gelişmiş silah ürettiğini ileri sürdü.

İsrail basınının aktardığına göre, The Jerusalem Post gazetesinin 90. kuruluş yıl dönümü için New York’ta düzenlenen bir konferansta konuşan Gantz, “2022'de, İran'ın, başka saldırıların yanı sıra, sivillere ve kamusal hedeflere yönelik insansız hava araçları ve karadan karaya füze saldırıları yoluyla düzenlediği yıkıcı faaliyetlerinde bir artış gördük" dedi.

Gantz, İran'ı, “bölgedeki uzantılarını yılda bir milyar dolardan fazla silahlandırmakla" suçlayarak, İran’a yönelik yaptırımların kaldırılmasının, “bu uzantılar için ayrılan fonların katlanarak artmasına yol açacağını” söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuşmasında, katılımcılara, “Size İran'ın Suriye askeri endüstrisi üzerindeki kontrolünü göstermek istiyorum” diyen Gantz, 10 askeri tesise ait haritalar göstererek, şunları söyledi:

İran, Suriye'deki bazı askeri fabrikaları, bölgedeki Hizbullah ve İranlı milisler için hassas füzeler ve gelişmiş silahlar üreten bir altyapıya dönüştürdü.

Haritada size gösterdiğim yerler, özellikle de hassas füzelerin üretildiği Masyaf'taki (Hama kentinin güneybatısı) yer altı tesisi, bölge ve İsrail için büyük bir tehdit potansiyeli oluşturuyor.

İran’a karşı “askeri seçenek” çağrısı

İran'ın "Lübnan ve Yemen'de de gelişmiş füze ve silah endüstrisi inşa etmek için" çalıştığını iddia eden İsrailli Bakan, “Dünya İran’ın saldırganlığını frenlemeli ve inandırıcı ve somut bir askeri seçenek ortaya koymalıdır” ifadelerini kullandı.

Gantz, "Bir (nükleer) anlaşmaya varılsın ya da varılmasın, İran'ın nükleer ilerlemesi karşısında, ABD öncülüğünde uluslararası bir askeri tehdit oluşturmak esastır" diye konuştu.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU