Elon Musk, Güç Yüzükleri'ni yerden yere vurdu: "Tolkien mezarında ters dönüyor"

Güç Yüzükleri'nin prömiyeri Prime Video'da 1 Eylül'de yapıldı

Elon Musk, Prime Video dizisi Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri hakkında kendi olumsuz eleştirisini paylaştı.

Amazon'un milyarder kurucusu Jeff Bezos'la rekabetini devreye sokmuş gibi görünen 51 yaşındaki Tesla CEO'su, 5 Eylül Pazartesi Twitter'dan yaptığı paylaşımda diziyi eleştirdi.

Musk, "Tolkien mezarında ters dönüyor" diye yazdı:

 "Şu ana kadar neredeyse her erkek karakter bir korkak, bir pislik ya da her ikisi birden. Sadece Galadriel cesur, akıllı ve iyi biri."

J.R.R. Tolkien'den esinlenen ve 1 Eylül'de prömiyerini yapan dizi, Rotten Tomatoes'ta sadece yüzde 39 izleyici puanı alarak şimdiden "düşük puan bombardımanının" kurbanı oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan dizinin popüler inceleme derleme sitesindeki eleştirmen puanı çok daha etkileyici bir seviyeye, yüzde 84'e yerleşti.

Dizi açıklamasında, "Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi'ndeki olaylardan binlerce yıl önce geçen destansı dizi izleyicileri büyük güçlerin kurulduğu, krallıkların ihtişamla yükseldiği ve yıkıldığı, beklenmedik kahramanların sınandığı, umudun pamuk ipliğine bağlı olduğu ve Tolkien'in kaleminden çıkmış en kötü karakterin tüm dünyayı karanlığa gömmekle tehdit ettiği bir çağa götürecek" ifadeleri yer alıyor.
 

Göreceli bir barış döneminde başlayan dizi, hem tanıdık hem de yeni karakterlerden oluşan bir kadronun, Orta Dünya'da kötülüğün uzun zamandır korktukları gibi yeniden ortaya çıkmasıyla yüzleşmesini konu alıyor.

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri, Prime Video'da izlenebilir.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU