Peter Jackson: Yapımcılar "Güç Yüzükleri'nin senaryosunu göndereceğiz" deyip bir daha aramadı

Yüzüklerin Efendisi'nin yönetmeninin dizide yer alması bekleniyordu

Güç Yüzükleri'nin yaratıcılığını Patrick McKay ve John D. Payne üstlendi (Amazon Prime)

Oscar ödüllü yönetmen Peter Jackson'ın adı, Yüzüklerin Efendisi serisiyle özdeşleşmişti.

Serinin hayranları, The Hobbit'ten bile binlerce yıl öncesini anlatacak Güç Yüzükleri'nde de (The Rings of Power) Jackson'ın imzasını görmeyi umuyordu fakat proje Jackson'dan bağımsız yürütüldü.

Hollywood Reporter'ın podcast'ine konuşan ünlü yönetmen, yapımcıların kendisine senaryoyu göndereceklerini söyledikten sonra bir daha iletişime geçmediklerini ifade etti:

Projeye dahil olmak isteyip istemediğimi sordular. 'Senaryoyu görmeden buna cevap vermem imkansız' dedim. Senaryo ellerine geçtiği gibi bana ileteceklerini söylediler. Bir daha da aramadılar. Son duyduğum şey bu oldu. Ama sorun değil, şikayetçi değilim. Diziyi izleyeceğim.

Amazon Sütdyoları, Jackson'ın açıklamalarına cevaben filmleri diziden ayrı tutmak istediklerini söyledi.

Yapım stüdyosu, filmin haklarının Warner Bros. Discovery'ye ait olduğunu ve tamamen bağımsız bir fikri mülkiyet yaratmaları gerektiğini belirtti:

Projemizin hakları gereği diziyi filmden mümün olduğunca ayrı tutmaya çalıştık. Peter Jackson ve Yüzüklerin Efendisi filmlerine çok büyük saygımız var. Diziyi izlemek istediğini duymak bizi çok mutlu etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu açıklamalardan önce Jackson'ın projede yer almamasının sebebinin Yüzüklerin Efendisi'nin yaratıcısı J.R.R. Tolkien'in oğlu olabileceği konuşuluyordu.

Jackson'ın eserleri işleyişini beğenmediği bilinen Christopher Tolkien'in ünlü yönetmeni dizi projesinde istemediği iddia edilmişti.

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri, 2 Eylül'de Amazon Prime'da yayımlanmaya başlayacak.

 

Independent Türkçe, IndieWire, Hollywood Reporter

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU