Yeni Yüzüklerin Efendisi dizisinden ilk fragman geldi

J.R.R. Tolkien hayranları, fragmanı eleştiri yağmuruna tuttu

Uzun süredir büyük bir merakla beklenen yeni Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings) dizisi Güç Yüzükleri'nden (Rings of Power) ilk fragman yayımlandı. Televizyon tarihinin en yüksek bütçeli projesi olma özelliğini taşıyan dizinin fragmanı yapımın devasa ölçeğine dair ipucu veriyor.

Ancak karakter görsellerinin ardından tepki gösteren hayranlar, tanıtım videosunu da eleştiri yağmuruna tuttu. Dizinin, Orta Dünya evreninin yaratıcısı J.R.R. Tolkien'in eserlerine sadık kalmadığını düşünen birçok hayran Amazon'un paylaştığı videonun altına Tolkien'e atıfla, "Kötülük yeni bir şey üretemez, sadece iyi güçlerin yarattıklarını ya da yaptıklarını yozlaştırıp mahvedebilir" diye yazdı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Orijinal eserlerde olmadığı halde dizide siyahi elf ve cüceye yer verilmesi de büyük tepki toplamıştı. Tartışmanın diğer tarafında yer alan kişilerse dizide çeşitliliğe yer verilecek olmasından ötürü memnundu. 

Bununla birlikte bir dakikalık tanıtım videosu çeşitli karakterlere ve olaylara dair fikir veriyor. 

Fragmanda genç Galadriel'in karlı dağlara çıktığı zorlu yolculuktan destansı bir savaşa, altın zırhlı elflerden tehlikeli dağ trollerine kadar birçok detay hakkında ipucu yer alıyor. 

Güç Yüzükleri ayrıca henüz Shire kurulmadan önce yaşayan hobbitlerden Harfoot'a da yer veriyor. 

Markella Kavenagh'ın canlandırdığı Harfoot fragmanı seslendiriyor ve gezip gördüğü yerlerin ötesinde göz kamaştıran harikalar olduğunu hissettiğini söylüyor. 

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri, Amazon Prime Video'da 2 Eylül 2022'de izleyicilerle buluşacak. 

 

Independent Türkçe, Screenrant, YouTube

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU