Alaattin Çakıcı, MHP Genel Merkezi'nde Bahçeli ile görüştü

Görüşmenin nezaket ziyareti olduğu ve genel af konusunun masaya yatırıldığı kaydedildi

Fotoğraf: Twitter

Organize suç örgütü yöneticisi olmaktan hüküm giyen ve Nisan  2020’de infaz düzenlemesiyle cezaevinden tahliye olan Alaattin Çakıcı, MHP Genel Merkezi'ne giderek Genel Başkan Devlet Bahçeli ile görüştü.

Bugün saat 14.00'te gerçekleşen görüşme tam 1 saat sürdü. 

HalkTV'den Seyhan Avşar'ın parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre, nezaket ziyareti olan görüşmede af konusunun masaya yatırıldı.

Çakıcı’nın yakın dostu olarak bilinen Üzeyir Çakmaktaş, Alaattin Çakıcı’nın, MHP’nin Ankara’daki genel merkezi önünde olduğuna dair fotoğrafa Twitter hesabında yer verdi. 

Geçtiğimiz günlerde basında yer alan haberlerde af kapsamında MHP'ye çok sayıda talep geldiği ve MHP’nin hazırlığa başladığı bilgisi yer almıştı. Haberde; yapılacak çalışmada öncelikli kriterin devlete yönelik işlenen suçlar olmasının beklendiği, çalışmada ikinci olarak da cezasızlık algısının oluşturulmamasının dikkate alınacağı belirtildi.

Çalışma tamamlandıktan sonra AK Parti ile paylaşılacak. Gerekirse ortak komisyon kurulup teklife son şekli verilecek. Seçim öncesi bir affın çıkabileceği, AK Parti ve MHP’nin bu konuyu seçim yatırımı olarak gördükleri, kulislerde konuşulan konular arasında.

Alaattin Çakıcı'dan Bahçeli ziyaretine ilişkin açıklama

Alaattin Çakıcı ise, MHP lideri Bahçeli'yi yaptığı ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

HalkTV'de yer alan "Çakıcı'nın Bahçeli'yi ziyaretinde genel af masaya yatırıldı" haberini yalanlayan Çakıcı, "Uzun zamandır rahatsızlıklarımdan dolayı gelemediğim için bugün sayın genel başkanıma ziyarette bulundum. Halk TV bu ziyaretimi provoke ederek; "Çakıcı'nın Bahçeli'yi ziyaretinde genel af masaya yatırıldı" cümlesini dile getirerek haber yapmıştır. Bu haber ahlaki ve etik değildir. Politikayı politikacılar yapar. Bu benim işim değil. Sayın devlet başkanımızın, sayın genel başkanımın ve parlamentonun işidir. Muhalefetin basın organı olan Halk TV gelecekte bir af çıkacaksa onun önünü kapatmak için bu haberi yapmıştır" dedi.

 

HalkTV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU