Avustralyalı televizyon şirketinin CEO'sunun Emilia Clarke'a "tıknaz" demesi tepki çekti

Foxtel Group sözcüsü daha sonra Patrick Delany adına özürlerini sundu

(AP)

Game of Thrones'ta işlenen olayların öncesini ele alan House of the Dragon dizisinin Avustralya galasında bir CEO'nun Emilia Clarke'ı "kısa boylu, tıknaz bir kız" diye tarif ettiği bildirildi.

Avustralyalı haber kuruluşu Crikey'e göre, Avustralyalı televizyon şirketi Foxtel'in CEO'su Patrick Delany, orijinal HBO dizisindeki olaylardan yaklaşık 200 yıl önce geçen ve merakla beklenen House of the Dragon'ın Sidney galasında yaptığı konuşma sırasında bu yorumda bulundu.

Sidney'deki Entertainment Quarter'da House of the Dragon'ın ilk bölümünün gösteriminden önce Delany, Game of Thrones'u ilk yayımlandığında izlemeye başlamakta neden geç kaldığını hatırladı.

Kendi kendime, 'Bu kısa boylu, tıknaz kızın ateşe doğru yürüdüğü dizi de ne?' diyordum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Delany'nin bu espri girişiminin seyirciler tarafından başarısız bulunduğu ve yaptığı yoruma verilen tepkinin "soğuk" olduğu bildirildi. Katılımcılardan biri Crikey'e yaptığı açıklamada, "Sanki bizden gülmemizi bekliyormuş gibiydi ama salondakiler açıkça şoke oldu" dedi. Bir diğeriyse "Biraz şaşkınlığa uğradık" ifadelerini kullandı.

Foxtel Group sözcüsü daha sonra yaptığı açıklamada Delany'nin sözlerinin kendini küçümseme ve şaka amaçlı olduğunu söyledi. "Amaç, onun adına Games of Thrones'un 2011'de televizyon dünyası için çok farklı bir yapım olduğunu ve Emilia Clarke'ın nispeten bilinmezken televizyon ve sinemanın en tanınmış ve en sevilen oyuncularından biri haline geldiğini anlatmaktı" dedi.

Delany adına Foxtel Group, sözleri yanlış anlaşıldıysa ve herhangi bir kırgınlığa neden olduysa özür diliyor.

Avustralya'da televizyon şirketi, Game of Thrones'a ve yeni yayımlanan diziye ev sahipliği yapıyor. Popüler HBO dizisinde kraliçe Daenerys Targaryen'i canlandıran Clarke ise House of the Dragon'da yer almıyor. Yine de dizi, ejderha terbiyecisi kraliçe Daenerys'in ataları olan Targaryen Hanedanı'nı konu alıyor.

Emilia Clarke, Patrick Delany'nin yorumlarına yanıt vermedi.

House of the Dragon, 21 Ağustos'ta ABD'de HBO ve HBO Max'te, Birleşik Krallık'ta ise Sky Atlantic ve Now dijital platformunda izlenebilecek.

The Independent, yorum için Foxtel Group ile temasa geçse de henüz yanıt alamadı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU