Akşener Aksaray'da halka seslendi: Çok uzun zamandır sizin dertlerinizin konuşulmadığı bir sistem var bu ülkede

Aksaray'da halka hitap eden Akşener, "Siyasetçinin görevi ister iktidar, ister muhalefet sizin dertlerinizi dinleyip çözüm üretip o çözümler üzerinden rekabet etmektir. Siz olmasanız siyaset olmaz, siz olmasanız hiçbir şey olmaz" dedi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün esnaf ziyareti için geldiği Aksaray’da halka hitap etti.

Akşener konuşmasında, "Çok uzun zamandır sizin dertlerinizin konuşulmadığı buna karşılık sürekli siyasetçilerin birbirine laf çarptırdığı ama sizin derdinizin konuşulmadığı, bir sistem var bu ülkede. Gerçekten millet bu işin aslıdır, siyasetçi de onun vekilidir. Siyasetçinin görevi ister iktidar, ister muhalefet sizin dertlerinizi dinleyip çözüm üretip o çözümler üzerinden rekabet etmektir. Siz olmasanız siyaset olmaz, siz olmasanız hiçbir şey olmaz" dedi.

Akşener şunları söyledi:

Emekli maaşı… Söyleye söyleye 3 bin 500 liraya getirdiler bin 500 lira emekli maaşı alanlar vardı. Bizim dediğimiz şuydu en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalıdır. Bunu bu arkadaşlar yaptı yaptı yapmadı biz yapacağız az kaldı. Hani treniniz ne oldu kara tren, ne oldu havaalanı, ne oldu çökülen çiftlikler. Mülakat denilen o sistemi ortadan kaldıracağız netlikle söylüyorum. 24 milyar TL sizin cebinizden, Türk Telekom’dan alındı Hariri’nin cebine koydular. Erdoğan’ın aile dostu. Ankara’da Ankapark diye bir park yapmışlar 14 milyar lira harcanmış. Toplayın ikisini 38 milyar lira…38 milyar lirayla ne olurdu, kara tren buraya gelirdi, elektrik paralarında yüzde 50 indirim, mazotta yüzde 50 indirim yapılabilirdi. Bu düzen harami bir düzendir, bu düzeni beraber değiştireceğiz.

Akşener ve beraberindekiler, Ağaçören ilçesinde de esnaf ziyaretinde bulundu.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU