Dua Lipa'ya Kosova Fahri Büyükelçisi unvanı verildi

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen, Cumhurbaşkanı Osmani'ye "Dua Lipa nasıl?" diye sormuştu

Üç Grammy kazanan Dua Lipa, şubatta başladığı dünya turnesine devam ediyor (Instagram / Dua Lipa)

Britanya'da doğan Arnavutluk kökenli ünlü şarkıcı Dua Lipa, başkent Priştine'deki Sunny Hill Festivali'nde sahne almak için Kosova'daydı.

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Dua Lipa'ya Kosova Cumhuriyeti Fahri Büyükelçisi unvanı verdi.

Osmani, bu unvanı vererek yıllardır ülkelerinin adının duyurulmasına katkı sunan Dua Lipa'ya şükranlarını gösterdiklerini söyledi.
 


Cumhurbaşkanı cuma günü şu açıklamayı yaptı:

Bugün Dua Lipa'ya Kosova Cumhuriyeti Fahri Büyükelçisi unvanını verdim çünkü o her adımıyla ülkemizi onurlandırmaya devam ediyor. Kosova Cumhuriyeti'nin tüm vatandaşları adına yaptığı her şey için, sesimizi tüm dünyaya duyurduğu için ona teşekkür ettim.

Dua Lipa da Osmani'ye teşekkürlerini sunduğu Instagram paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Ülkemi tüm dünyada temsil edebilmek, işlerimi ve çabalarımı küresel ölçekte sürdürüp iz bıraktığımızı ve fark yarattığımızı görmek için benim için bir onur ve ayrıcalık.


Ursula Von Der Leyen zirvede Dua Lipa'yı sormuştu

Cumhurbaşkanı Osmani, 23 Haziran'da düzenlenen Avrupa Birliği (AB)-Batı Balkanlar zirvesinde diğer ülke liderleriyle bir araya geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un dahil olduğu resmi fotoğraf seremonisi sırasında Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen, Osmani'ye "Dua Lipa nasıl?" diye sordu. 

Osmani, "Dua çok iyi, Kosova'da düzenlenecek Sunny Hill Festivali'nde onu ağırlamayı umuyoruz" dedi ve diğer liderleri festivale davet etti. Von Der Leyen, bahsedilen konuyu anlamadığı görülen Macron'a "Aynı müzisyenin hayranıyız" diye cevap verdi.
 


Kosova Arnavutu bir ailenin çocuğu olan Dua Lipa, 1995'te Londra'da doğdu. Lipa, 2006'de ailesiyle Kosova'ya geri gitti fakat müzik kariyerine başlamak istediği için 15 yaşında tekrar Londra'ya taşındı.

 

Independent Türkçe, Politiko, AlbanianDailyNews

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU