Filistin'e destek verdikleri için Hadid kardeşlerle birlikte hedef alınan Dua Lipa ateş püskürdü

Ünlü yıldızlar Filistinlilere verdikleri destek nedeniyle Yahudi karşıtı olmakla suçlandı

Dua Lipa, "Tüm ezilenlerle dayanışma içindeyim ve her türlü ırkçılığı reddediyorum" ifadelerini kullandı (AFP)

Britanyalı pop yıldızı Dua Lipa, Filistin'e destek verdikleri için kendisiyle birlikte model kardeşler Gigi ve Bella Hadid'i Yahudi karşıtı ilan eden, The New York Times'ta yayımlanan reklamı sert biçimde eleştirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Page Six'in haberine göre 25 yaşındaki Lipa, Yahudi kuruluşu World Values Network'ün "çirkin kampanyalarını yalan ve bariz yanlış beyanlarla" ilerletmek için "utanmadan" ismini kullandığını söyledi. 

ABD'nin en etkili basın kuruluşlarından The New York Times'ta yer alan söz konusu reklamda World Values Network'ün kurucusu Shmuley Boteach; Bella Hadid, Gigi Hadid ve Dua Lipa'yı "İsrail'i etnik temizlik yapmakla suçlayan" ve "Yahudi Devletini karalayan" üç "mega düzeyde etkili" isim diye niteledi. 

NME'nin bildirdiğine göreyse kampanyanın internetteki versiyonunda çok daha sert bir dil kullanıldı ve ünlü isimler "Yahudi halkını şeytanlaştırmak için Yahudi karşıtı safra" püskürtmekle suçlandı. Bahsi geçen ilanda "Bella, Gigi ve Dua, Hamas ikinci Holokost çağrısı yapıyor" ifadeleri yer alıyor. 

 

 

Genç şarkıcı cumartesi Twitter'da yaptığı açıklamada suçlamalara cevap verdi. Lipa paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Bugün The New York Times'ta yayımlanan World Values Network'ün reklamındaki yanlış ve dehşet verici iddiaları tümüyle reddediyorum.

Hem İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün hem de İsrailli insan hakları kuruluşu B'Tselem'in zulüm ve ayrımcılıkla suçladığı İsrail hükümetinin Filistin'deki eylemlerine karşı Filistinlilerin haklarını savunmak için ödediğimiz bedel bu.

Böyle bir duruş sergiliyorum çünkü herkesin; Yahudilerin, Müslümanların ve Hıristiyanların yaşamayı seçtikleri devletin eşit vatandaşları olarak barış içinde yaşamaya hakkı olduğuna inanıyorum.

Tüm ezilenlerle dayanışma içindeyim ve her türlü ırkçılığı reddediyorum.

 

 

Filistin asıllı gayrimenkul geliştiricisi Muhammed Enver Hadid'in kızları Bella Hadid ve Gigi Hadid de Filistin'e destek verdiği için tepkiyle karşılaşmıştı. 

 

Independent Türkçe, Page Six, NME

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU