Bella Hadid, New York'ta düzenlenen Filistin'e destek eyleminde görüntülendi

Süper model daha önce gözyaşları içinde bir video paylaşmıştı

Bella Hadid, Filistin'e yönelik saldırılara sessiz kalanlara tepki gösterdi (AFP)

Süper model Bella Hadid, cumartesi Filistin'e destek vermek üzere düzenlenen eyleme katıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filistin asıllı gayrimenkul geliştiricisi Muhammed Enver Hadid'in kızı Bella Hadid'in geleneksel bir kıyafet giydiği, yüz maskesi taktığı ve büyük bir Filistin bayrağını dalgalandırdığı görüldü. 

PageSix'in bildirdiğine göre kız kardeşi Gigi Hadid'le birlikte dünyanın en çok rağbet gören modellerinden biri olan Bella Hadid barış işareti yaparken ve kalabalıkla birlikte poz verirken görüntülendi. 

Süper model günün erken saatlerinde Instagram hesabından büyükbabası ve büyükannesinin fotoğrafıyla birlikte babasının kardeşleriyle görüldüğü bir fotoğraf paylaşmıştı. 

 

 

Hadid fotoğrafları paylaşırken yazdığı mesajda ailesinin 1948'de Filistin'deki evlerinden nasıl çıkarıldığını, önce Suriye'de, sonra Lübnan'da ve ardından Tunus'ta nasıl mülteci olduklarına dikkat çekti. 

 

 

Bella Hadid paylaşımına şu ifadeleri ekledi:

Ailemi, mirasımı, Filistin'i seviyorum. Kalbimde daha iyi bir ülke umudunu korumak için güçlü duracağım. İnsanlarımız ve onların çevresindekiler için daha iyi bir dünya… Tarihimizi asla silemeyecekler. Tarih, tarihtir!

Hadid daha önce ağladığının görüldüğü başka bir video da paylaşmıştı. Şu an silinmiş olan videoda Filistinliler için gözyaşları döken Hadid şu ifadeleri kullanmıştı:

Filistin ve Filistinli kardeşlerim için bugün ve her gün derin bir acı hissediyorum. Bu videoları izlemek fiziksel olarak kalbimi 100 farklı parçaya ayırıyor.

 

 

Hadid, 1948'de kurulan İsrail'in bir ülke değil, binlerce Filistinlinin mülteci olmasına neden olan bir sömürgeci olduğunu söylemişti. Şu an silinmiş bu paylaşımı nedeniyle Hadid, Yahudi karşıtlığıyla suçlanmıştı.

 

Independent Türkçe, Page Six, The New York Post

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU