Pasifik'te heyecan verici keşif: Sürpriz deniz canlısı yakalandı

Yaratık, suyun 2 bin 994 metre altında görüntülendi

Johnston Atolü'ndeki keşif gezisi 20 Haziran-13 Temmuz'da yapıldı (Nautilus)

Keşif gemisi Nautilus, Pasifik Okyanusu'nda sıradışı bir keşif yaptı.

ABD'nin Hawaii eyaletinin batısındaki Johnston Atolü yakınlarında daha önce gözlemlenmeyen bir deniz dağını inceleyen ekip, deniz teleğiyle (sea pen) karşılaştı.
 


Nautilus ekibi bu yaratığın Pasifik Okyanusu'nda ilk kez görüldüğünü vurguladı.

Deniz telekleri, mercan ve denizanalarını da içeren hayvan şubesi knidlilerin bir üyesi.

Araştırma ekibi, bu cinsin tanımlanan tek türünün Solumbellula monocephalus olduğunun altını çizdi. S. monocephalus'un sadece Atlantik ve Hint okyanuslarında yaşadığı düşünülüyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uzmanlar, görüntüler üzerinde incelemelerin süreceğini ve bunun Pasifik Okyanusu'ndaki ilk S. monocephalus mu yoksa daha önce görülmeyen bir tür mü olduğunun belirlenmeye çalışılacağını bildirdi.

Videodaki yaratık, suyun 2 bin 994 metre altında görüntülendi. Deniz teleğinin sapının 2 metre olduğu belirlendi. Yaratığın sapında dikenler de var.

Keşif gemisi, ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi'nin desteklediği Ocean Exploration Trust (Okyanus Araştırmaları Vakfı) tarafından işletiliyor.

Ünlü yolcu gemisi Titanic'in ve Alman savaş gemisi Bismarck'ın enkazını keşfeden araştırmacı Robert Ballard'ın yönetiminde olan vakıf, dalgıçların ve kameraların okyanus tabanında gördüklerini canlı yayımlıyor ve izleyicilere okyanus derinliklerine bakma fırsatı sunuyor.

 

Independent Türkçe, CNET

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU